avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ABANDON DE DOMICILIU FAMILIAR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ABANDON DE DOMICILIU FAMILIAR

Buna seara, as dori sa inteleg ce fel de plangere se poate face impotriva unei mame care si-a abandonat domiciliul familiar lund cu ea unul din copii minori si alte bunuri materiale.
Ce calitate aveti dvs in raport cu persoana respectiva?Daca a plecat poate fi eventual un motiv in plus la divort infractiunea de abandon de familie se refera la cu totul alte fapte.
Rude de primul grad...Incerc sa inteleg cum s-ar putea trage beneficiu din situatia respectiva pt incredintarea copiilor catre tata la momentul oportun avand in vedere ca, comportamentul mamei nu este unul ce dovedeste protejarea copiilor in situatia de fata. Am citit art. 378 Cp si m-am gandit ca s-ar incadra in lit. a. sau b. avand in vedere ca mama este salariata iar tatal nu! Vroiam un sugerimet de o posibila incadrare a faptelor pt a putea fi documentata situatia.
Cati copii minori are femeia ? Inteleg ca unul l-a luat cu ea.. deci care abandon ? Al barbatului care nu munceste ? E bolnav ?
De ce a plecat de acasa ? Ar trebui sa intrebati pe sot.
Sunteti fiica lor ?
Nu va mai chinuiti , ca nu aveti unde incadra fapta.
Sa dea divort de femeie si sa cera ce doreste in ce priveste copiii.
In primul rând nu inteleg ce importantă are gradul de rudenie iar in al doilea nu inteleg de ce atât de multă agresivitate in răspunsul dumneavoastră? Așa se face justiție la noi in Romania? Dacă doriți sa ajutați o persoana dându-i o informație f bine dacă nu evitați ca nu sunteți obligat! Va mulțumesc!
În penal nu va avea succes.
Poate deschide proces civil în funcție de situație.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc in constanta si lângă casa mea locuiesc ... Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua! Locuiesc in Constanta si lângă casa mea locuiesc doi bătrâni împreuna cu una din fiice, dar din partea tatălui. Fiica lor nu prea îi ... (vezi toată discuția)
Intrebare- încredințare minori mihaelaghermanescu mihaelaghermanescu Am o prietena care ar dori sa mi incredinteze mie cei 2 copii ai ei . Sub ce forma o putem face si ce conditii trebuie sa indeplinim amandoua? Mentionez ca ea ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)