avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca!!!!!

va rog frumos sa ma lamuriti !!! sunt angajata cu contract pe perioada determinata acum la sf.lunii aprilie imi expira contractul si sefa mi a zis ca ma da in somaj, insa ma poate da abia incepand cu luna 1 iunie ca firma lor e cu sau fara TVA platitoare nu am inteles prea bine de ce daca contractul meu se incheie pe 30 aprilie 2017 ea si contabila mi au zis ca eu pot abia din 1 iunie sa mi fac somaj ca au ele de platit nu stiu ce cu o luna in urma , nu cumva vor sa mi traga teapa sa nu pot lua nici somaj? ca eu stiu ca in termen de o luna de zile de la incetatrea contractului de munca iti poti depune dosarul de somaj .Va rog poate ma lamureste cineva mai pe intelesul meu ce se intampla si daca e in regula cum zice contabila cu sefa!!???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 22 Aprilie 2017
1. Ceea se sustine angajatorul dvs este posibil numai daca va prelungeste durata c.i.m. cu inca o luna de zile.

2. Art. 38. din Legea nr.76/2002:
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
.....

(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.

3. Asadar, pentru a se putea primi indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m. trebuia sa depuneti actele la AJOFM in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m. .. daca nu le-ati depus in acest termen, indemnizatia se va acorda de la data depunerii cererii .Termenul maxim in care se pot depune actele la somaj fiind de 12 luni de la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aj somaj madimadi79 madimadi79 buna ziua,am lucrat cu contract pe perioada determinata am ramas insarcinata si mi-a platit casa de asigurari prenatalul si postnatalul.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Drept somaj? Viovas Viovas Buna ziua! Avem un contract de munca incetat la sfarsitul anului 2016 (cu art.65 - drept somaj). Persoana nu depune dosarul pentru indemnizatia de somaj si ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte pentru somaj florin40 florin40 As vrea sa stiu in cat timp pot depune actele pentru indemnizatia de somaj de la data concedierii.Eu am fost concediat la 01.09.2012.Va multumesc (vezi toată discuția)