avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-Perioada fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-Perioada fiscala

Buna ziua. In luna februarie am infiintat un SRL-D platitor de TVA avand perioada fiscala trimestriala. In luna martie am achizitionat din Polonia bunuri reprezentand piese de schimb pentru aparatura din dotare, fara TVA. Se aplica taxarea inversa pentru valoarea TVA aferenta? Declaratia 390 va fi depusa in luna aprilie, la fel si decontul de TVA aferent trim.I. Se modifica perioada fiscala pentru TVA incepand cu luna aprilie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:02, 28 Mai 2017
Pentru trecerea la raportare lunara a TVA, ca urmare a achizitiilor din UE, se depune declaratia 092, iar schimbarea se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a efectuat achizitia.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara claudiaP claudiaP Buna ziua! Am o acihzitie intracomunitara din Polonia in valoare de 1202.46. Cum o inregistrez? Observ ca nu are TVA.Data achizitiei este pe ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)