avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urgent cesiune de creanta intre dezvoltator si banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urgent cesiune de creanta intre dezvoltator si banca

Buna ziua,
Am urmatoarea problema :
-am incheiat un anecontract de vinzare cumparare ptr un apt cu un dezv.imobilar,ptr care am platit 25 % avans.
Constructia imobilului s-a intrerupt cind mai era cca 1 luna pina la finalizare.intre timp dezv a cesionat creanta care rezulta din antecontract catre banca care a finantat proiectul.
Pe 1 oct expira termenul de predare(imposibil de respectat) si intentionez sa reziliez acest antecontract si sa cer rambursarea avansului.

Pot sa ma indrept impotriva bancii ?
Stie cineva daca astfel de proiecte sunt garantate de vreun fond (gen FNGCIMM)
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:25, 19 Septembrie 2009
cris 40 a scris:
am incheiat un anecontract de vinzare cumparare ptr un apt cu un dezv. imobilar, ptr care am platit 25 % avans.
Constructia imobilului s-a intrerupt cind mai era cca 1 luna pina la finalizare.
intre timp dezv a cesionat creanta care rezulta din antecontract catre banca care a finantat proiectul.
Pe 1 oct expira termenul de predare (imposibil de respectat) si intentionez sa reziliez acest antecontract si sa cer rambursarea avansului.

Pot sa ma indrept impotriva bancii ?
Stie cineva daca astfel de proiecte sunt garantate de vreun fond (gen FNGCIMM)
Ce ma sfatuiti?

Buna ziua,
1. Dezvoltatorul a cesionat creanta catre banca care a finantat proiectul deoarece, in general, acest fapt se constituie in "garantia" care o face dezvoltatorul pentru creditul acordat de banca pentru constructia cladirilor.
2. Rezilierea ante-contractului si solicitarea rambursarii integrale a avansului platit se poate face in instanta, sub motivul ca Promitentul-vanzator nu a respectat clauzele contractuale asumate (printre care si "termenul de predare").
3. Nu puteti sa va indreptati impotriva bancii, deoarece ante-contractul este semnat de catre Promitentul-vanzator si nu de catre banca..
Puteti chema banca in instanta in calitate de "intervenient fortat" pentru ca sentinta sa-i fie opozabila (consultati un avocat pentru strategia actiunii).
4. In general, aceste imprumuturi intre dezvoltator si banca nu sunt garantate de fonduri de garantie. Totusi, verificati !
Sfat: Angajati un avocat cu experienta in domeniu imobiliar !!

Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament alex_32 alex_32 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)