avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru cerere pensie întreținere copil major
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru cerere pensie întreținere copil major

Bună ziua ! Copilul meu, major fiind, a depus cerere la tribunal pentru continuarea plății pensiei de întreținere de către tatăl lui.Precizez ca este elev în clasa a XI la liceu și ca acum locuim în Belgia.Am depus cererea, însoțită de toate documentele necesare.Desi Tribunalul are toate datele necesare, am primit solicitare sa depunem din nou documente privind obiectul cererii, motive, etc,precum și achitarea taxei de 20 Ron, în termen de 10 zile, deși scrisoarea dumnealor a făcut 11 zile pe drum.E normal sa se ceară taxa de timbru pentru un proces de cerere pensie întreținere, în condițiile în care el este elev și nu are venituri proprii (aceste lucruri au fost precizate deja în cererea depusa)?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:37, 22 Aprilie 2017
Da, conform OUG 80/2013 aceasta este taxa de timbru pentru cererea cu obiect pensie de intretinere. Sanctiunea neplatii ei este anularea cererii de chemare in judecata ca netimbrata. Deci, conformati-va sau vi se anuleaza cererea!
Termenul de 10 zile pe care il aveti la dispozitie pt a complini lipsurile cererii introductive se calculeaza de la data la care ati primit adresa instantei, indiferent de cat a facut pe drum.

Pt taxa de timbru tb sa formulati cerere expresa de scutire de la plata taxei, depunand inscrisuri in sustinerea ei precum si explicatii in sensul ca e elev si nu realizeaza venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru maritza80 maritza80 Buna ziua. Cat costa timbrarea cererii de chemare in judecata cu privire la plata pensiei de intretinere precum si majorarea acesteia tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare Ionela E. Ionela E. Buna ziua! Obiectul cererii mele este majorare pensie intretinere. Am aratat in cererea de chemare in judecata ca nu stiu daca paratul munceste cu contract de ... (vezi toată discuția)
Probleme ordonanta de plata crysstianno crysstianno Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc... -Am trimis somatia de plata cu ... (vezi toată discuția)