va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie ..
-asociatia de proprietari a formulat actiune in instanta ptr recuperare debite la mai multi proprietari,actiune scutita de taxa de timbru
-3 dintre proprietari au formulat cerere reconventionala ,fara a achita taxa timbru Cererea reconventionala a fost facuta in baza unui raport de expertiza ce a aratat ca nu au fost repartizate corect cheltuielile, precum si a unor cereri de daune cominatorii pana la calculul corect al sumelor..
intrebarea este daca se poate folosi exceptia netimbrarii ,sau daca actiunea principala a fost scutita si cererea reconventionala va fi la del
Mie imi pare a fi intampinare si nu cerere reconventionala si in acest caz nu trebui timbrat.
Daca nu stiti sa va aparati ar fi bine sa va angajati avocat deoarece asociatia va obtine onorariul de avocat in cazul in care va obtine castig de cauza si procesul pare destul de dificil sub aspectul apararilor.
Nu cred ca aveti nevoie de avocat foarte bine pregatit care sa va ia multi bani de la asociatie ci doar sa stie suficient drept cat sa se descurce in instanta mai bine decat dvs.
odata cu intampinarile au depus si cererile reconventionale.Am fi angajat si avocat ,doar ca la ce haos e in urma expertizei si ,ptr faptul ca asociatia nu poate angaja cheltuieli fara acordul CE .....multumesc oricum de sfat.
Ce solicita ei in reconventionala?
E posibil si ei sa fie nauci si sa ceara aiurea...
Tocmai pentru ca este haos in dosar va trebuie avocat ca sa desluseasca situatia...
Credeti ca se poate deslusi ceva fara a se vedea ce se afla la dosar?
este adevarat ca au depus cu un an in urma cereri ptr plata a 50 ron zi ca daune cominatorii ,pana la calculul corect al sumelor datorate.este adevarat si ca expertiza a aratat ca au dreptate,dar este imposibila recalcularea tuturor in urma expertizei,de aceea incercam sa gasim solutii
Daca cer daune cominatorii ar fi reconventionala si ar trebui timbrata cererea lor.
Trebuie insa vazut dosarul pentru a se putea face o analiza deoarece pe drept putem discuta
mult si apoi sa fie altceva la dosar si sa pierdem vremea in mod inutil cu totii...fiind la dosar o alta situatie juridica decat cea pe care o discutam...
In dreptul civil, de fel, nu are dreptate decat cel care motiveaza mai bine decat celalat si nu cel care are o lege care pare sa fie de partea lui...
Exceptia netimbrarii
timpuriu
se poate cere la primul termen exceptia netimbrari , ptr ca reclamantul este o asociatie de locatari care nu are personalitate juridica si invoca cererea in ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru
otto2007
va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
am dat in judecata asociatia de proprietari pt pretentii ( restituirea sumelor pretinse fara justificare legala, ... (vezi toată discuția)