avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cheltuieli de judecată datorez în cazul admiterii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cheltuieli de judecată datorez în cazul admiterii în parte a acțiunii reclamantei?

In prima instanta, reclamantei, care a formulat o actiune in pretentii, i s-au admis 70% din pretentii.
In intampinare am fost de acord cu jumatate din suma pretinsa, solicitand prin cererea reconventionala, in urma expertizelor sa se constate ca datorez jumatate din suma pretinsa.
Totodata, judecatorul ma obliga si la plata a 700lei cheltuieli de judecata " corespunzator pretentiilor admise in parte"
Pe motivul respingerii expertizei tehnice urmeaza sa declar apel, mentiinand cuantumul sumei nedatorate din cererea reconventionala.
Este corect ca din onorariul de avocat in cuantum de 800lei, cat reiese din chitanta depusa la dosar, sa fiu obligata la plata a 700lei?
Cum se calculeaza chelt de judecata in cazul cererilor admise in parte?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: palaceathena , utilizator 09:16, 26 Iunie 2019
Ați primit hotărârea motivată?
Și reise din cuprinsul ei ceea ce ați scris mai sus? Sau ați presupus dvs. că instanța a avut în vedere doar acea chitanță?
Căci nu se pune semnul egalității între cheltuieli de judecată și onorariul de avocat.
Sfera cheltuielilor de judecată este mai largă - include, spre pildă, și taxa judiciară de timbru (Iar pentru acțiunea în pretenții, presupun că s-a plătit și taxă de timbru)

Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
romascanu, moderator
Da. Am primit hotărârea motivată din care am citat în ghilimele, urmând să depun apel.
Chitanţa menţionată, reprezentând onorariul avocaţial, este singura dovadă de cheltuieli de judecată depusă de reclamnată la dosar. Acţiunea în pretenţii formulată de Asociaţia de Proprietari este scutită de taxă de timbru, neexistând altă cheltuială privind procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala-divort alexlau alexlau Va rog sa mi spuneti in cazul in care a fost introdusa cerere de chemare in judecata pentru divort si am formulat intampinare-cerere ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata timpuriu timpuriu am avut \"calitatea\" de parat intr-un proces civil , am invocat exceptii si am facut cerere reconventionala ptr care am platiti taxe de timbru cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata incerta si neexigibila .cum cere debitorul cheltuieli si ce cheltuieli poate cere ? ioanapsy ioanapsy Un fost furnizor cere in instanta o somatie de plata pe OG 5/2001 pentru o datorie din 2004 , fara sa specifice numarul si data facturii , prezentand-o \"sold ... (vezi toată discuția)