In prima instanta, reclamantei, care a formulat o actiune in pretentii, i s-au admis 70% din pretentii.
In intampinare am fost de acord cu jumatate din suma pretinsa, solicitand prin cererea reconventionala, in urma expertizelor sa se constate ca datorez jumatate din suma pretinsa.
Totodata, judecatorul ma obliga si la plata a 700lei cheltuieli de judecata " corespunzator pretentiilor admise in parte"
Pe motivul respingerii expertizei tehnice urmeaza sa declar apel, mentiinand cuantumul sumei nedatorate din cererea reconventionala.
Este corect ca din onorariul de avocat in cuantum de 800lei, cat reiese din chitanta depusa la dosar, sa fiu obligata la plata a 700lei?
Cum se calculeaza chelt de judecata in cazul cererilor admise in parte?
Ați primit hotărârea motivată?
Și reise din cuprinsul ei ceea ce ați scris mai sus? Sau ați presupus dvs. că instanța a avut în vedere doar acea chitanță?
Căci nu se pune semnul egalității între cheltuieli de judecată și onorariul de avocat.
Sfera cheltuielilor de judecată este mai largă - include, spre pildă, și taxa judiciară de timbru (Iar pentru acțiunea în pretenții, presupun că s-a plătit și taxă de timbru)
Da. Am primit hotărârea motivată din care am citat în ghilimele, urmând să depun apel.
Chitanţa menţionată, reprezentând onorariul avocaţial, este singura dovadă de cheltuieli de judecată depusă de reclamnată la dosar. Acţiunea în pretenţii formulată de Asociaţia de Proprietari este scutită de taxă de timbru, neexistând altă cheltuială privind procesul.