avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare cheltuieli de judecata

am avut "calitatea" de parat intr-un proces civil , am invocat exceptii si am facut cerere reconventionala ptr care am platiti taxe de timbru
cheltuielile mele sunt onorariu avocatului plus taxele de timbru ptr cererea reconventionala
am castigat procesul ptr ca s-au admis exceptiile
s-a respins cererea de chemare in judecata si cererea reconventionala ( exceptia fiind lipsa calitati procesuala a reclamantilor)
am cerut plata cheltuielilor de judecata in cererea reconventionala ( la care am spus mai sus nu a fost admisa)
in acest caz sunt sanse sa imi recuperez cheltuielile de judecata , exceptand cheltuielile ptr taxe de timbru ptr cererea reconventionala?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:05, 19 Septembrie 2016
Probabil veti putea recupera partial cheltuielie privind onorariul de avocat. Partea adversa poate formula cerere reconventionala cu privire la propriile cheltuieli si probabil instanta va compensa sumele.

Avand in vedere ca ati castigat in cererea introductiva si ati pierdut in cererea reconventionala, nu cred ca veti recupera onorariul de avocat.
Puteti recupera cheltuielile de judecata doar in cauzele in care ati casitgat,daca nu le-ati cerut prin cererea initiala puteti formula separat actiune in pretentii in termen de 3 ani de cand au ramas definitive hotararile in care ati casitgat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat ... Anonim36 Anonim36 Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat și cheltuielile de judecata în cazul unui proces în legătură cu o poprire pe cont?Eu sau ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Disjungere viodon2000 viodon2000 Buna ziua. Inainte de depunerea concluziilor scrise judecatoarea a spus ca ar fi mai bine sa dispuna disjungerea cererii principale de cererea reconventionala ... (vezi toată discuția)