avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat ...

Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat și cheltuielile de judecata în cazul unui proces în legătură cu o poprire pe cont?Eu sau cealaltă parte?Sa zicem ca eu plătesc onorariul avocatului,pt acest onorariu ,ce despăgubiri am de la partea cealaltă?
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
Anonim36, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 23:54, 16 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul.in care câștigați procesul cheltuielile de judecata vor fi suportate de partea adversa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Conform Art. 453 din Codul de Procedură Civilă
(1) Partea care pierde procesul va fi obligata, la cererea partii care a castigat, sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata.
(2) Cand cererea a fost admisa numai in parte, judecatorii vor stabili masura in care fiecare dintre parti poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Daca este cazul, judecatorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecata.

Practic, daca castigati contestatia, aveti dreptul de a solicita recuperarea valorii cheltuielilor de judecata (taxa judiciara de timbru, onorariu avocat etc.) de la partea adversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat in apel fraua fraua este corect ca un avocat care castiga in apel sa depuna la dosarul cauzei dovada onorariului incasat doar dupa ce instanta se pronunta in cazul respectiv ? ... (vezi toată discuția)
Medic rezident 2020 - decizia 5 iccj tincuirina tincuirina buna ziua. ma aflu in urmatarea situatie: spitalul la care lucrez ca si jurist imi solicita sa fac o actiune impotriva unui medic rezident care si-a dat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli divort Claudia 82 Claudia 82 Daca sotul a depus cererea de divort,imi poate cere mie sa platesc cheltuielile de judecata?mentionez ca in cererea de divort m~a facut pe mine sa par cea ... (vezi toată discuția)