avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Medic rezident 2020 - decizia 5 ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Medic rezident 2020 - decizia 5 ICCJ

buna ziua. ma aflu in urmatarea situatie: spitalul la care lucrez ca si jurist imi solicita sa fac o actiune impotriva unui medic rezident care si-a dat demisia inainte de perioada stipulata in actul aditional la CIM asta pentru justificarea in fata controlului Curtii de Conturi. In actiune eu ar trebui sa cer cheltuielile de personal aferente perioadei in care acest medic a fost in rezidentiat la noi... procesul clar se va pierde in baza acestei Decizii 5 a ICCJ. Intrebarea mea este: cheltuielile de judecata din acest (onoraiu avocat parat) cui vor fi imputabile?
Cheltuielile de judecată vor fi suportate de către partea care cade în pretenții adică de către instituția dvs, daca acțiunea va fi respinsă (în măsura în care vor fi solicitate).
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
De catre institutie sau de catre juristul responsabil de redactarea si intocmirea dosarului?
Va multumesc! o zi buna!
Dna daca ar achita consilierul juridic atunci probabil nu s-ar mai angaja nimeni pe aceste posturi.Cheltuielile se plătesc de către instituție,juristul nu formulează acțiunea pt ca asa dorește el ci pt că acest lucru este solicitat de conducere,prevazut in fisa postului etc.
Ma refeream aici la un control al Curtii de Conturi care ar solicita informatii cu privire la niste cheltuieli de judecata ocazionate de o actiune care va fi respinsa de plano.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Onorariul avocatial, precum si orice alta cheltuiala de judecata aferenta procesului (taxa judiciara de timbru, eventualul onorariu de expert, daca se dispune o expertiza financiar-contabila ) vor fi suportate de partea care cade in pretentii, deci pierde efectiv cauza dedusa judecatii.

CAPITOLUL IV
Hotărârile judecătoreşti

SECŢIUNEA a 6-a
Cheltuielile de judecată

Art. 453

Acordarea cheltuielilor de judecată

(1) Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.

(2) Când cererea a fost admisă numai în parte, judecătorii vor stabili măsura în care fiecare dintre părţi poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată. Dacă este cazul, judecătorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecată.


CAPITOLUL IV
Hotărârile judecătoreşti

SECŢIUNEA a 6-a
Cheltuielile de judecată

Art. 454

Exonerarea pârâtului de la plată

Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere. Dispoziţiile art. 1.522 alin. (5) din Codul civil rămân aplicabile.






Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto fara rca, actiune in instanta quze quze Buna seara, Acum cca 3 ani am lovit un auto din care au rezultat doar daune materiale. In aceea zi, nu aveam RCA valabil. Pagubitul avea Casco la o firma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea casatoriei spunand ca este din vina exclusiva a sa, va plati cheltuielile de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Neplata Iassmina Iassmina Buna dimineata! Am fost chemat in judecata pt. neplata facturilor restante catre furnizorul de agent termic . As dori sa im spuneti, va rog, daca, platind ... (vezi toată discuția)