viodon2000 a scris:
Ma scuzati ca va intreb dar daca intervine disjungerea nu inseamna ca se face alt dosar, cu alt judecator , cu alte taxe de timbru si alte cheltuieli?
Da, se formeaza un alt dosar. Adica cererea dvs. reconventionala va "migra" intre alte doua coperti de dosar. Dar taxa de timbru ati platit-o deja atunci cand ati formulat cererea reconventionala. Nu mai platiti o alta taxa pentru ca se taxeaza cererea si nu ...noile coperti de dosar :). (exprimarea mea e total anapoda, dar daca m-as exprima in "pasareasca" noastra nu stiu cat v-as fi de folos).
Daca este necesara o expertiza, atunci veti plati onorariul de expert indiferent intre care coperti va sta cererea dvs.: in primul dosar langa cererea principala sau intr-un alt dosar, format dupa disjungere.
Judecatorul nu poate sa dea consultatii juridice partilor. Dar uneori mai ...sufla si el precum colegul din banca elevului scos la tabla. Cine se prinde, bine. Cine nu ...ghinion!
Nu stiu ce fel de servitute cereti dvs., dar pentru una de trecere, de exemplu, nu v-ar strica sa aveti macar niste ...desene /schite croite de un expert. Altminteri iar o sa iasa cu balci mai tarziu, cand unul o sa spuna ca drumul trecea pe-aci, si altul ca pe dincolo... Ma indoiesc ca judecatorul a vorbit de expertiza doar asa, ca n-ar fi avut ce face :) El o vede ca necesara si cel mai probabil asa si este.