avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedurile pentru custodia unui minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedurile pentru custodia unui minor

Buna seara..mama copilului meu cu care nu suntem casatoriti legal..are acelasi domiciliu actual in cartea de identitate la fel ca si mine.avem un copil de 1 an si 6 luni,ea este in concediul postnatal pe o perioada de 2 ani.anul trecut in mai am decis sa ne reintoarcem in madrid impreuna cu copilul.in decembrie eram la lucru in tura de noapte ea a decis sa plece in romania fara sa fiu anuntat sau sa discutam acest lucru.cum la telefon nu am putut sa vorbesc cu ea si nici cu familia ei,speriat find..am decis sa apelez la autoritatile spaniole.a fost data disparuta si ea si copilul.am luat legatura telefonic cu politia romana unde am domiciliul si mi sa comunicat ca nu se afla la domiciliul declarat..si se afla la domiciliul parintilor sai.imi doresc sa aflu ce se poate face in privinta custodiei copilului.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:24, 24 Aprilie 2017
Buna seara,
Daca domiciliul dumneavoastra si cetatenia este inca romana, atunci puteti sa apelati la instantele din Romania solicitand stabilirea domiciliului minorului, exercitarea autoritatii parintesti si programul de vizita.
Ati avea la dispozitie si o cerere de rapire internationala.
Ati avea sanse sa va fie inapoiat minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din concubinaj dus din uk în românia și reținut acolo de tata Liubovi Cadis Liubovi Cadis Buna ziua. Am așa o situație, am fost un concubinaj timp de 4 ani. In acest timp am născut o fetita care acum are 3 ani. De mai mult de un an neam stabilit ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de minor????????????? marinka24 marinka24 buna ziua si Va multumesc anticipat pentru raspuns! de fapt: mama cu copilul nascut in italia,cind micutul avea 2 luni cu consemtamintul tatalui ... (vezi toată discuția)