avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... seful meu fumeaza in birou
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

seful meu fumeaza in birou

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:32, 4 Septembrie 2017
Art. 3 alin.1 din Legea fumatului nr.349/2002 prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise.
Fumatul este permis numai în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale, cu respectarea următoarelor condiţii:
a) să servească exclusiv fumatului;

b) să nu fie spaţiu de trecere sau de acces în spaţii publice închise;
c) să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativă;
d) să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare şi amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor;
e) să fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: «Cameră pentru fumat», «Loc pentru fumat».

Art.14^1 din Legea 349/2002 : Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoane împuternicite în acest sens de către Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, cu excepţia prevederilor art. 10 lit. a) şi b), unde constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către reprezentanţi ai poliţiei locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati angajatorul, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Daca nu se reglementeaza situatia, puteti sesiza DJSP, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Mai multe informatii gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/art...
daca seful cel mare fumeaza, ceilalti fumatori vor face la fel!
Din pacate, asa intele unii "sefi" sa respecte legea, sa-si respecte angajatii si clientii. Nu vad ce motiv ati putea avea sa nu face o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data, la DJSP. Atata timp cat angajatii nu vor sti sa-si apere drepturile, genul de angajatori de care amintiti vor profita. Degeaba doar ne plangem pe site-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumatul in spatii inchise tatiteo tatiteo cui trebuie sa te adresezi atunci cind se fumeaza in spatii inchise,cu seful in frunte,desi regulamentul de ordine interioara interzice acest lucru ? (vezi toată discuția)
Fumatul pasiv la serviciu cody. cody. Buna seara, Am o intrebare : ce pot face in cazul in care camera de fumat de la serviciu este la cativa metri de mine, iar usa se deschide foarte des(suntem ... (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)