avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este sau nu \"corupere de minori\"?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este sau nu "corupere de minori"?

Buna, am 17 ani si prietenul meu are 20. In urma cu cateva luni am intretinut cu el relatii sexuale, mentiomez ca am fost de acord si ca nu ma manipulat im vrun fel. Am fost cu totul de acord. Iar acum tatal meu vrea sa depuna plangere importiva lui. Poate fi acuzat de corupere de minori?
Rog raspuns urgent!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:06, 28 Aprilie 2017
Nu este cazul in opinia mea,ptr. a putea vorbi de act sexual cu un minor art.320(3)NCP comisa de un major cu un minor cu varsta intre 13 si 18 ani trebuie ca majorul sa fi abuzat de autoritatea ori influenta sa asupra victimei,ceea ce este destul de greu de dovedit.
Deci nu il pot acuza pe prietenul meu daca eu am fost de acord?
Pe scurt, daca era tutorele, ruda sau profesorul minorei: pica rau, daca nu, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu prietena minora MARIONETA MARIONETA Salut!! am 23 de ani si as vrea sa ma mut impreuna cu prietena mea minora cu vrsta de 17 ani. Ce riscuri am? :( (vezi toată discuția)
Corupere minori ContSters336092 ContSters336092 Buna ziua, m-a rugat o amica sa ma interesez daca se considera act de viol sau corupere de minori/sexuala daca face doar dragoste deci nu sex cu prietenul ei ... (vezi toată discuția)