avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Legislatie angajare cj
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Legislatie angajare cj

Buna ziua. O persoana care a terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice si master in Drept si Administratie Publica Europeana,in cadrul Universitatii Danubius Galati,poate candida pentru un post de consilier juridic?
Cel mai recent răspuns: Cab.av. IRINA BUDA , Avocat 18:43, 24 Aprilie 2017
Legea 514/2003
art.8
Poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele condiţii:
a) este cetatean român şi are domiciliul în România;
b) are exercitiul drepturilor civile şi politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta condiţie se dovedeste cu certificat medical eliberat în condiţiile legii;
e) nu se afla în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege.

O persoana care a terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice ....


Prin urmare, nu se poate incadra ca si consilier juridic.
Daca diploma de licenta este in drept atunci puteti candida pe post de consilier juridic. Daca doar masterul este in drept - NU PUTETI CANDIDA PENTRU POST DE CONSILIER In acest sens va recomand Ordonanța Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților coroborat cu Legea Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România si Legea educației naționale nr. 1/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor anamaria81 anamaria81 buna ziua, sunt intr-o comisie de concurs si am urmatoarea situatie: postul impune 5 ani vechime in specialitatea studiilor - post de jurist. Un candidat ... (vezi toată discuția)
Rog informatie urgenta:( pentru un consilier juridic kakadu kakadu sunt absolvent cu diploma de licenta la drept, si sunt cursant la masterat la stiinte penale si criminalistica, as vrea ca sa ma inscriu la uniunea colegiilor ... (vezi toată discuția)
Inscriere uniunea consilierilor juridici andreeadanielaC andreeadanielaC Buna ziua, Am terminat Facultatea de Drept si as dori sa ma inscriu in Uniunea Consilierilor Juridici. 1. Pentru inscriere este obligatorie adeverinta de la ... (vezi toată discuția)