Da. Cu conditia sa faceti dovada ca sunteti sotia decedatului si sunteti singura mostenitoare sau ceilalti mostenitori sa fie de acord. in concluzie - daca a-ti dezbatut succesiunea pot recupera taxa de timbru toti mostenitorii in cotele inscrise in Certificatul de mostenitor. daca sunteti singura mostenitoare atunci o sa fie mai simplu.
multumesc....si trebuie respecata procedura prealabila chiar daca s a abrogat ordonanta care reglementa timbrul de mediu? mai precis: se mai depune cerere de restituire la ANAF si in caz de respingere se formuleaza actiune la Tribunal - secita contencios administrativ si fiscal?
Da. Acea ordonanta viza doar restituirea direct de catre Anaf. Ceea ce rezulta ca am revenit la procedura veche in care se restituie tx de mediu in baza hot judecatoresti.
Bună seara!
Pot recupera taxa de prima inmatriculare dacă proprietarul este decedat? Precizez ca autoturismul îmi este donat iar pe certificatul de înmatriculare al mașinii, bunicul decedat încă figurează ca proprietar, nu am inscris mașina pe numele meu . Mulțumesc!