avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de mediu autoturism cu proprietar ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de mediu autoturism cu proprietar decedat

Buna seara,

In cazul in care proprietarul autoturismului este decedat pot recupera mostenitorii, respectiv sotia supravietuitoare taxa de mediu?

Dupa obtinerea certificatului de mostenitor poate fi trecuta sotia pe talon?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: abc62 , utilizator 10:51, 25 Aprilie 2018
Da. Cu conditia sa faceti dovada ca sunteti sotia decedatului si sunteti singura mostenitoare sau ceilalti mostenitori sa fie de acord. in concluzie - daca a-ti dezbatut succesiunea pot recupera taxa de timbru toti mostenitorii in cotele inscrise in Certificatul de mostenitor. daca sunteti singura mostenitoare atunci o sa fie mai simplu.
multumesc....si trebuie respecata procedura prealabila chiar daca s a abrogat ordonanta care reglementa timbrul de mediu? mai precis: se mai depune cerere de restituire la ANAF si in caz de respingere se formuleaza actiune la Tribunal - secita contencios administrativ si fiscal?
Da. Acea ordonanta viza doar restituirea direct de catre Anaf. Ceea ce rezulta ca am revenit la procedura veche in care se restituie tx de mediu in baza hot judecatoresti.
multumesc mult!
Bună seara!
Pot recupera taxa de prima inmatriculare dacă proprietarul este decedat? Precizez ca autoturismul îmi este donat iar pe certificatul de înmatriculare al mașinii, bunicul decedat încă figurează ca proprietar, nu am inscris mașina pe numele meu . Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Myha Mary, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire taxa poluare abc62 abc62 Buna! Proprietarul autoturismului care a achitat taxa de poluare in 2008,a vandut autoturismul in 2010,apoi a decedat,in urma lui au ramas doi urmasi ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare se poate recupera si de catre mostenitori? umircea2015 umircea2015 Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)