avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubiri victime accidente auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubiri victime accidente auto

Bună seara. Eu și soțul meu am fost implicați într-un accident rutier în calitate de pasageri în mai 2015. În iunie 2015 am încheiat fiecare dintre noi câte un contract de consultanta și reprezentare cu asigurătorul poliței RCA, cu CEDE. Eu am fost despăgubiți în decembrie 2015,sotul meu a acceptat o oferta din partea asigurătorului în martie 2017. Despăgubirea a fost virata în contul CEDE în 10.04.2017,urmând ca după retragerea comisionului societății sa ii fie virata diferența de suma în 14 zile calendaristice soțului meu. Acest termen nu a fost respectat și nici nu s a dat în termen, spunându-i doar ca mai durează. Unde se poate depune o reclamație, sau care ar fi următorul pas pe care îl putem face pentru a ne fi virata suma care ne cuvine? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Username040518 , utilizator 13:04, 16 Martie 2022
Ne se intelege cine este CEDE? Ce organism sau ce societate? In mod normal toate despagubirile se dau cu calcularea dobanzii si penalitatilor legale. Daca nu aveti hotarare judecatoreasca. nu stiu in ce conditii si cand vor vrea "muschii lui CEDE" sa vi dea.
Am facut o mica pauza sa vad si eu cine este acest CEDE. Se pare ca este un SRL fara identitate fiscala si va aduc la cunostinta ca in conformitate cu art. 26 alin.(3) din Legeaea nr. 25/24.03.2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede ca "Fapta unei persoane care exercita activitati specifice profesiei de avocat tn cadrul unor entitati care nu fac parte din formele de organizare recunoscute de prezenta lege constituie infractiune si se pedepseste potrtvlt legii penale.

Deci in cazul acesta chiar luati lgatura cu un avocat sa se uite peste inscrisurile care le aveti pentru a o scoate la liman.
Va multumesc pt raspuns, totul s-a rezolvat. Nu degeaba exista vorba din popor "cu rabdarea treci marea".:)
Buna ziua, 5 ani mai tarziu, situatia se repeta, si din ce am mai citit online, nu doar in cazul meu, ci si al altor persoane...Am aceeasi problema cu acesta "firma". M-am interesat la asigurator si plata daunelor s-a facut de aprox un an (!!! - recunosc ca nu am urmarit subiectul indeaproape). Ce pot face in aceasta situatie, singura varianta este sa ii dau in judecata? Ii pot reclama undeva? Imi puteti spune cum s-a rezolvat pt dumneavoastra? Ma intreb cum e posibil ca astfel de companii sa existe pe piata, chiar nu sunt reclamate de nimeni nicaieri, chiar nu se pot inchide, statut nu face nimic? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Username040518, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am avut un accident rutier în urmă cu doi ani și ... lilianapoe lilianapoe Bună ziua! Am avut un accident rutier în urmă cu doi ani și am semnat un contract cu o firmă care se ocupă cu despăgubirile obținute de la asiguratori ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pretentii pasager kaspersky0913 kaspersky0913 Buna seara, In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca cititi aceasta intrebare, apreciez. Iar acum ca sa trec direct la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)