avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua! Am avut un accident rutier în urmă cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua! Am avut un accident rutier în urmă cu doi ani și ...

Bună ziua! Am avut un accident rutier în urmă cu doi ani și am semnat un contract cu o firmă care se ocupă cu despăgubirile obținute de la asiguratori (CEDE). Problema este că mă amână cu plata după ce toate actele au fost semnate și le-am făcut procură ca banii să le fie virați lor în cont, ulterior să îmi transfere partea mea. Au trecut cele 14 zile menționate în contract. Îi pot da cumva în judecată pentru nerespectarea clauzei din contract?
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 20:08, 18 Martie 2022
In contract ar trebui sa existe mentiuni pentru rezolvare legate de nerespectarea clauzelor in caz de forta majora, respectiv pe cale amiabila si/ sau instanta de judecata. Procedati ca atare.
Buna ziua, am aceeasi problema cu acesta "firma". Din ce am citit online, sunt de evitat, dar...prea tarziu. In contractul semnat de mine nu exista nicio clauza de acest tip. M-am interesat la asigurator si plata daunelor s-a facut de aprox un an (!!! - recunosc ca nu am urmarit subiectul indeaproape). Ce pot face in aceasta situatie, singura varianta este sa ii dau in judecata? Ii pot reclama undeva? Dumneavoastra ati recuperat banii de la ei intre timp (daca da, cum)? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Username040518, utilizator
Buna ziua,
Va rog sa luati legatura cu mine, poate va pot ajuta cu sfaturi.
PS: am colaborat cu CEDE până în 2015.

Username040518 a scris:

Buna ziua, am aceeasi problema cu acesta "firma". Din ce am citit online, sunt de evitat, dar...prea tarziu. In contractul semnat de mine nu exista nicio clauza de acest tip. M-am interesat la asigurator si plata daunelor s-a facut de aprox un an (!!! - recunosc ca nu am urmarit subiectul indeaproape). Ce pot face in aceasta situatie, singura varianta este sa ii dau in judecata? Ii pot reclama undeva? Dumneavoastra ati recuperat banii de la ei intre timp (daca da, cum)? Va multumesc anticipat!

Buna ziua, in acest caz, banuiesc ca puteti confirma cat de competenti sunt (sau erau la momentul la care ati colaborat dvs cu ei), macar asa, sa ne facem o idee. Cazul meu e destul de generic, ma gandesc ca un raspuns public i-ar ajuta si pe altii, doar acesta e rolul acestei platforme. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți perfectă dreptate. Datorită contractului plină cu clauze abuzive, neseriozității firmei, și multe altele, am decis să rup legătură cu ei, onoarea mea însemnând mult mai mult decât banii. Din ultimele informații pe care le dețin, multe victime și agenți au rămas neplătiți! Din auzite scriu că o fi plecat cineva cu millioane de EUR, banii clienților. Din păcate nu văd altă cale, decât plângere penală pentru înșelăciune și abuz de încredere.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
Laszlo Bicsak, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive persoane juridice albsz albsz Buna ziua, Avem o intrebare: Suntem o firma cu servicii in domeniul IT. Intalnim pe \"teren\" multe contracte mai vechi, semnate cu catva ani in urma care ... (vezi toată discuția)
Refuz leasing anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate comercială incheie in anul 2009 un contract de leasing iar in 2010 alt contract de leasing. La finalizarea primului contract, ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare dislexic dislexic Buna ziua! Am semnat un contract de colaborare cu un teatru. Una dintre clauzele contractului suna ceva de genul: "colaborarea se incheie pe durata stagiunii ... (vezi toată discuția)