avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stingere credit imobiliar si adaugare coproprietar la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stingere credit imobiliar si adaugare coproprietar la imobilul respectiv

Buna ziua,

As dori sa achit integral suma ramasa dintr-un credit imobiliar cu fonduri provenite partial de la partenerul de viata (nu suntem casatoriti). Creditul a fost luat pe numele meu si a fost deja achitat in proportie de 50%, ratele sunt platite la zi.

Dupa stingerea creditului si radierea ipotecii, vrem sa devenim amandoi coproprietari ai apartamentului (50% - 50%).

Intrebarile mele sunt:
1. Care ar fi varianta cea mai rapida sa stingem creditul si sa devenim coproprietari 50%-50% ai apartamentului cu acte in regula?
2. E obligatoriu un act la notar pentru fondurile provenite de la partener inainte de achitarea integrala a creditului?
3. Care sunt pasii de parcurs si cat de mult ar dura procedurile din momentul in care achitam suma ramasa la banca?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Ipoteca executare silita bobanca bobanca Buna ziua, am contract un credit ipotecar pentru un apartament acum 10 ani, de anul trecut anu am reusit sa mai platesc ratele, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa FlorinIS83 FlorinIS83 Buna seara. In 2009 am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa. Acum, dupa aproximativ 9 ani, vrem sa il vindem pentru a cumpara o casa. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al persoanelor necasatorite ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Traiesc in concubinaj cu partenerul meu de 10 ani. Anul acesta vrem sa ne cumparam un apartament, cu ajutorul unui credit Prima Casa. Pentru a nu ... (vezi toată discuția)