avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate al persoanelor necasatorite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate al persoanelor necasatorite

Buna ziua.
Traiesc in concubinaj cu partenerul meu de 10 ani. Anul acesta vrem sa ne cumparam un apartament, cu ajutorul unui credit Prima Casa. Pentru a nu ne indatora amandoi, am ales ca doar partenerul meu sa fie titularul acestui credit. Intrebarea mea este daca in aceste conditii voi avea si eu dreptul de a aparea pe contract ca si proprietar al apartamentului - nefiind nici titular de credit si nici casatorita cu titularul. Care sunt solutiile in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 23:18, 30 Octombrie 2014
Nu veti aparea ca proprietar.
Nu prea vad solutii in afara de contractarea creditului impreuna, si cumpararea aparatamentului ca si coproprietari. Daca ati lua apartamentul cu banii jos, iar partenerul ar fi de acord, atunci ati putea fi coproprietari foarte simplu. Insa prin prima casa este imposibil ca banca sa accepte sa dea credit numai concubinului dvs., pentru presupusa lui prop. de 1/2 din apartament, dar totutis creditul sa acopere tot pretul ... :)
Daca va tineti "banii" la comun (= veti plati rata si viata de zi cu zi din fonduri comune), mi se pare mult mai bine pentru dvs. sa va luati credit amandoi. Indatorarea este, in opinia mea, de preferat contributiei dvs. la fondurile comune, pentru ca este mult mai transparenta ca valoare si mai cert ca ati contirbuit la achizitia locuintei. In plus, veti figura in acte ca proprietar, cu cota fixata, ceea ce reduce din riscuri sa pierdeti ... investitia.
Titularul creditului este practic cumparatorul imobilului care face obiectul creditului , deci , propietar. Dvs. nu aveti cum sa fiti copropietar , iar daca nu sunteti casatoriti , riscati sa nu va alegeti cu nimic in caz ca va despartiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul meu a facut credit ipotecar fiind singurul debitor. dupa casatorie voi avea si eu dreptul la apartament? VASILELOREDANA VASILELOREDANA Concubinul meu a facut un credit pt o casa la BT.Banca i-a dat ok-ul pt avans, a acordat avansul propietarului, avans la care am participat si eu. insa eu nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Codebitor pentru un credit ipotecar inseamna si copropietar? Laura01 Laura01 Eu si cu prietenul meu contractam un credit de achizitie imobil (credit ipotecar), el fiind titularul creditului iar eu codebitor. Inca nu am semnat contractul ... (vezi toată discuția)