avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Legitimare cu pasaport CRDS la notar si banca
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Legitimare cu pasaport CRDS la notar si banca

Buna ziua,

Sunt stabilita in strainatate de cativa ani si voi reveni in Romania in vizita pentru 6 saptamani.

La emiterea pasaportului CRDS autoritatile romane mi-au retras cartea de identitate. In acest moment unicul meu act de identate este pasaportul CRDS (Cetatean Roman cu Domiciliul in Strainatate).

Pot folosi pasaportul CRDS pentru a ma legitima la notar si la banca? Daca nu, care ar fi alternativa?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Willy1954 , utilizator 22:35, 25 Aprilie 2017
Buna ziua!

Tinand cont de faptul ca CI se retine la emiterea pasaportului CRDS, este oarecum logic faptul ca acesta din urma va fi utilizat pt legitimare. (Nu ma indoiesc de faptul ca aveti aceeasi logica si d-voastra.)
Totusi, este posibil ca logica sa nu va salveze de eventuale neplaceri in relatia cu anumite autoritati, institutii si/ sau companii din Romania, deoarece (din cate stiu eu) nu exista o lege clara care sa specifice faptul ca legitimarea se face cu CI sau Pasaport.
In caz de eventuale dificultati, cred ca va trebui sa va folositi puterea de convingere si sa le explicati ca nu aveti cum sa prezentati un act ce a fost inlocuit cu un altul, conform unei proceduri legale...

Numai de bine!
N.M.
Buna ziua.
Teoretic,da.In practica,nu.Suntem in România ...Trebuie sa mergeți,la serviciul evidentă populației pentru CI temporara.Numai astfel,sunteți recunoscuta de instituțiile din România.Chiar și poliția o cere,la un filtru rutier...
Sursa:aceeași situație,documentata.
CIP-ul CRDS se elibereaza in aceeasi zi, daca aveti neaparata nevoie. Teoretic nu ar trebui sa va solicite acest act. Solicitati o audienta la sefii celor care va conditioneaza.
In România,in cazul tuturor instituțiilor nu este recunoscut pașaportul CRDS...Nici măcar la poliție (la "șefi"...)TOȚI VA VOR INVITA LA EVIDENTĂ POPULAȚIEI PENTRU CI TEMPORANEA...Vorbesc din experiența proprie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman cu domiciliul in strainatate mike2012 mike2012 Daca legea prevede ca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu poate detine decat pasaport ( el avand totusi in tara proprietati) atunci ma intreb, ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)