avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... impozit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

impozit

va rog sa-mi spuneti cu ce procent se impoziteaza pensiile?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:21, 20 Septembrie 2009
Din pensiile al caror cuantum depaseste 1000 lei se retine impozit (16%) si contributia de asigurari sociale de sanatate - CASS - 6,5%.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
@BODEALEX

Va multumesc pentru ca imi dati dreptate, dar nivelul de impozitare al pensiilor este stabilit prin Codul fiscal.
Modificarea acestuia se face, teoretic, la propunerea Ministerului Finantelor. Desigur, si Ministerul Muncii ar putea sa ceara Ministerului Finantelor acest lucru, dar Ministerul Finantelor ar putea sa spuna, de cate ori doreste, ca propunerea nu este sustenabila - ce termen la moda!

O duminica asa cum o doriti! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima pensie si trunchierea ei elga50 elga50 Supun atentiei Dv. urmatoarea problema: D-na X si-a depus dosarul de pensie in luna aprilie. Trebuia sa intre in drepturi depline de pensionare incepand cu ... (vezi toată discuția)
Pensionara pe caz de boala ,posesor pfa plateste cass? flori.m flori.m buna seara, ma poate lamuri cineva? Mama mea este pensionara pe caz de boala, are PFA si a primit o somatie de plata in valoare de 811 lei reprezentand ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)