avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutirea la plata CAS pt un SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutirea la plata CAS pt un SRL-D

Buna ziua, la un SRL-D este angajat un salariat si urmeaza sa se angajeze un al doile salariat ( angajatorul vrea sa se angajeze cu CIM de 8 ore)..... Societatea are dreptul la scutirea de CAS chiar daca nu a beneficiat de otinerea alocatiei financiare nerambursabile si/sau a garantiei pt creditele contractate ?... mentionez ca societatea nici nu depus un dosar pt a beneficia de facilitatile statului, din ce m-am documentat din LG. 97/2014 se aplica aceasta scutire doar daca beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile; Angajatorul nu vrea sa inteleaga acest lucru...
Va rog un raspuns cine poate sa ma lamureasca.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 07:50, 28 Aprilie 2017
OUG 6/2011
art. 5
Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:
....
c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plăteşte contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
.....

Scutirea nu este conditionata de indeplinirea altei conditii decat cea mentionata in textul de lege.
freeelis a scris:

OUG 6/2011
art. 5
Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:
....
c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plăteşte contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
.....

Scutirea nu este conditionata de indeplinirea altei conditii decat cea mentionata in textul de lege.

Din ce am inteles eu Lg. 97/2014, modifica OUG 6/2011 si spune ca aceasta scutire se aplica doar daca beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile... este corect?

Nu.
Consultați aici textul actulizat al ordonanței:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar angajati la srl-d? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am inteles ca sunt obligat sa am 2 angajati cu contract de munca pe perioada nederminata in caz ca am un SRL-D. Pot sa fiu eu unul dintre ... (vezi toată discuția)
Numar angajati. angajare full-part time handru handru Pentru o firma SRL cati angajati minim e nevoie sau daca pot angaja si partime fara sa angajez fulltime? Se stie ca la SRL-D este obligatoriu minim 2 angajati ... (vezi toată discuția)
Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)