avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoastere drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoastere drept de proprietate

Buna ziua.
S-a cumparat un teren in anul 1936. Cumpararea terenului a fost inregistrata in registrul parcelar. Vanzatorul a fost inregistrat in cartea funciara cu numar topografic dar, nu s-a deschis coala funciara pe cumparator.
Terenul a fost inscris in Registrul agricol pe cumparator si trecut cu cerere in CAP in anul 1963, expropriat si trecut pe Statul Roman prin decret 405/1970.
Partial am fost despagubiti in baza decretului 405/1970.
Cererea de despagubire depusa in baza legii 10/2001 a fost respinsa pe motiv ca nu suntem inscrisi in CF nici noi nici antecesorii nostrii, aceasta conditie fiind caracter constitutiv de drepturi.
In decretul de expropriere au fost cuprinsi cu numerele topografice vanzatorii din 1936.
Ce solutii imi recomandati pentru recunoasterea proprietatii?

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 Promocrist Promocrist Buna ziua. In anul 1970 bunicului meu i s-a expropiat un teren intravilan printr-un decret al Consiliului de Stat de la aceea vreme (acolo facandu-se o ... (vezi toată discuția)
Decrete din 1941 golanski golanski Buna ziua, Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc... Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie ... (vezi toată discuția)
Cercetarea cărților funciare. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, În urma consultării Repertoriului alfabetic al proprietarilor, a planurilor parcelare, dintr-o unitate administrativ teritorială, am ... (vezi toată discuția)