avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizarile anonime sunt legale?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizarile anonime sunt legale?

As dori sa stiu cat sunt de legale sesizarile anonime la ITM? Din punctul meu de vedere nu ar trebui acceptate atat timp cat persoana in cauza nu se legitimeaza. Cand afirmi ceva, trebuie si sa sustii cele in cauza...ITM nu ar trebui sa aiba o adresa la care sa raspunda sesizarii?
Cel mai recent răspuns: 32aly , utilizator 09:35, 28 Aprilie 2017
Este o confuzie in exprimarea dvs., citez: "... reclamatul are dreptul legal de a cere dezvaluirea identitatii reclamantului ?" La ce ii foloseste ? Pentru orice masura ulterioara luata de reclamat impotriva reclamantului poate fi deschisa actiune in instanta, existand documentul care atesta sesizarea facuta cu nr. de inregistrare/ data.
De regula, inspectorii care cerceteaza cele mentionate in sesizari nu divulga numele reclamantului.
In aceasta situatie, reclamatul are dreptul legal de a cere dezvaluirea identitatii reclamantului?

Legea 108/1999
art.18
Inspectorii de muncă sunt obligaţi:
.....
c) sa păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi sa nu dezvaluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.
....

Chiar daca are dreptul de a depune o petitie la institutiile publice, nu va afla numele celui care l-a reclamat.
Multumesc pentru raspuns tuturor. Trebuie sa fac precizarea ca nu voi da in judecata pe nimeni si nici persoana in cauza. ( Am ajutat la randul meu).Cred ca problema angajatorilor, ma refer la IMM-uri este ca nu cunosc legislatia....si unii stiu doar sa profite. Sunt intru totul de acord cu proverbul. Viata este prea scurta ca sa pierdem clipe pretioase ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru anonim666 anonim666 Am lucrat la o firma de paza, la negru, si m-au dat afara de curand. Vreau ca firma asta de paza sa primeasca un control dar direct de la ITM Bucuresti pentru ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege? SabynaMihaela SabynaMihaela Buna seara! Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv ... (vezi toată discuția)