avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizarile anonime sunt legale?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizarile anonime sunt legale?

As dori sa stiu cat sunt de legale sesizarile anonime la ITM? Din punctul meu de vedere nu ar trebui acceptate atat timp cat persoana in cauza nu se legitimeaza. Cand afirmi ceva, trebuie si sa sustii cele in cauza...ITM nu ar trebui sa aiba o adresa la care sa raspunda sesizarii?
Cel mai recent răspuns: 32aly , utilizator 09:35, 28 Aprilie 2017
Sesizarile la ITM se depun la registratura cu nr. de inregistrare/ data, prin posta cu confirmare de primire, prin e.mail
Sesizarile nesemnate si fara nr. de inregistrare/ data de intrare in ITM nu se au in vedere de catre inspectorii de munca.
Deci nu pot fi anonime.Odata ce au nr. de inregistrare si data trebuie sa aiba si date de identificare. Multumesc frumos pentru raspuns.
Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit art.7 din OG 27/2002.
Va multumesc foarte, foarte mult pentru raspuns!!!! Ma ajuta enorm!
In aceasta situatie, reclamatul are dreptul legal de a cere dezvaluirea identitatii reclamantului?
E bine de stiut, ca fapt divers, pentru cei care urmaresc acasta discutie. Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Munca la negru anonim666 anonim666 Am lucrat la o firma de paza, la negru, si m-au dat afara de curand. Vreau ca firma asta de paza sa primeasca un control dar direct de la ITM Bucuresti pentru ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege? SabynaMihaela SabynaMihaela Buna seara! Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv ... (vezi toată discuția)