avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare acces garaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare acces garaj

Buna ziua.
Aseara am fost in vizita la parinti mei si de obicei parchez pe aleea unui garaj unde o firma are inchiriat spatiul respectiv. Baietii care au firma stiu ca parchez acolo si oricum la ora 6 cand ajung eu de obicei pe acolo ei nu mai lucreaza asa ca nu am cu ce sa ii deranjez, mai ales ca in respectivul garaj nu isi parcheaza nicio masina fiind plin cu masini de spalat, fiind un atelier acolo.
Aseara ma trezesc cu politia la usa sa vin sa imi mut masina ca cineva a facut o reclamatie impotriva mea. Am coborat iar cel care a facut reclamatia se pare ca ar fi proprietarul garajului. Adica persoana care a inchiriat spatiul.
Aceasta persoana a inchiriat spatiul respectiv adica garajul si si-a dat acordul (verbal) altei persoane sa isi parcheze masina pe respectiva alee.
Nu cred ca poate face asa ceva legal.
Eu am primit un avertisment si 3 puncte penalizare si riscam sa imi fie ridicata masina daca nu veneam sa o mut.
Politistul care a venit acolo nu a cerut nici macar sa verifice daca in garaj este o masina sau se poate baga o masina si nici nu a intrebat de acordul respectiv.
Din cate stiu exista o ora pana la care se poate parca legal pe parcari platite si in astfel de cazuri, dar nu stiu exact care este intervalul orar.
Vreau sa fac contestatie impotriva procesului verbal sa imi fie anulate punctele, as vrea sa depun plangere impotriva proprietarului care nu cred ca ar avea un acord chiar si scris nu cred ca l-ar avea legalizat la notar si mai mult ca sigur pe chiria pe care o primeste nu da chitante ceea ce imi miroase a frauda parca.
As vrea solutii la problemele acestea daca ma poate ajuta cineva.
1. care este intervalul orar in care poti parca fara probleme pe locuri platite sau cum este aici cu garaj. Am vazut la tv un reportaj in care cei care blocau astfel de locuri erau amendati pentru ca locurile sunt libere intr-un anumit interval.
2. vreau sa depun plangere impotriva proprietarului pt faptul ca a inchiriat garaj si a dat acordul pt alee. E ca si cum unu mi-ar inchiria o casa si partea din fata porti este dat cu acordul lui altei persoane si eu nu pot trece pe acolo.
3.si sa il reclam pt declaratii false eventual si sa cer si despagubiri.
persoana care pretinde ca are acordul de a parca acolo mai are 2 masini parcate la acelasi bloc si nu locuieste in zona.
Eu am adresa pe buletin la blocul respectiv.
Vreau solutii in care sa ma pot razbuna ca sa zic asa si sa imi fac dreptate.

Va multmesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 14:25, 19 Septembrie 2009
Nu se stie din ceea ce declarati dvs daca aleea este proprietatea celui care detine acel garaj sau este proprietate publica apartinand Primariei! Un lucru este cert : proprietarul garajului are dreptul sa aiba acces la acel garaj 24 de ore din 24 indiferent ca in garaj se afla o masina sau nu , indiferent ca este inchiriat sau nu! B-)
Incercati sa nu mai parcati in fata acelui garaj blocandu-i accesul fiindca de fiecare data cand veti fi reclamat veti pati ce ati patit aseara!
bun...
garajul este la parterului unui bloc cu 4 etaje cu garaje din constructie
Mai am o intrebare...
Exista un propiretar al garajului si un chirias al garajului.
Cine are drept asupra garajului si respectiv aleii din fata garajului?
Nu ar fi trebuit sa vine reclamatia de la chirias?
Fie care chiriasul isi parcheaza masina in garaj sau nu asta nu ii da dreptul proprietarului sa isi parcheze un tir pe aleea respectiva blocand astfel accesul chiriasului, nu?
Si sa inteleg ca daca nu locuiesc in blocul respectiv nu am domiciliul acolo mai exact masinia nu este inmatriculata acolo pot sa parchez toate masinile care le am la adresa respectiva? Daca am 15 masini le parchez pe toate la bloc ca asa vreau eu?
Nu cred ca reclamatia ar fi trebuit sa vina din partea proprietarului din moment ce el a inchiriat respectivul garaj.
Chiar daca proprietarul a inchiriat acel garaj el are tot dreptul sa reclame blocarea accesului fiindca el are obligatia legala sa ii asigure chiriasului folosinta deplina asupra garajului. Nu aveti de unde sa stiti ca acel chirias l-a sunat pe proprietar si i-a spus ca are accesul mereu blocat la garaj! Si proprietarul a actionat perfect legal!
Daca blocul are acele garaje din constructie la parter , indiferent ca locuiti in acel bloc si ca aveti 100 de masini , oricand veti bloca accesul la gaaj , chiar si la 2 noaptea , veti fi automat amendat de fiecare data cand politia va veni si va gasi accesul la garaj blocat! Legea este foarte clara !B-)
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcare curte comuna doru_s doru_s Buna ziua, Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna. Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)