avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare curte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare curte comuna

Buna ziua,

Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna.
Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre cu masina in curte si sa parcheze atita tip cit gasesc un loc liber.
Cu toate acestea presedintele de bloc nu vrea sa ma lase sa parchez pe motiv ca masina nu apartine si nici nu este inchiriata societatii. Precizez ca societatea are un singur angajat, eu, si ca accesul in curte se face pe o poarta inchisa de la care eu am telecomanda si parchez in curte pina cind o sa vina asta cu politia.
Intrebarea mea este daca am dreptul sa parchez ca angajat si daca politia ma poate amenda sau sanctiona pentru ca parchez in curtea blocului?
Daca , curtea blocului este domeniu public , si nu sunt locuri amenajate de primarie pentru care se plateste parcare, aveti dreptul .
Nu ati precizat esentialul, respectiv daca spatiile de parcare sunt special amenajate si semnalizate- daca sunt concesionate de catre primaria locala
Solicitati proprietarului apartamentului sa va precizeze daca are informatii privitor la modalitatea de utilizare a spatiilor de parcare din curtea comuna
Solicitati presedintelui de asociatie sa va comunice temeiul legal pe care isi intemeiaza refuzul de parcare
Banuiesc ca e proprietatea privata a locatarilor blocului deoarece accesul in curte se face pe o poarta cu telecomanda. In curte sunt si garaje iar locurile de parcare nu sunt amenajate sau semnalizate, fiecare parcheaza pe unde poate astfel incit sa nu blocheze accesul la garaje sau in curte sau sa incomodeze alti locatari.
Nu are nici un temei legal, argumentul lui este ca doar masina a firmei poate parca in curtea blocului (nu stiu conform carei legi) si ca o se cheme politia pentru violarea de proprietate privata.
Daca spatiul de parcare constituie proprietate privata,pentru a interzice accesul tertilor ,presedintele de asociatie de proprietari are obligatia fata de proprietari,sa dovedeasca temeinicia masurii
si cum poate face asta? ca nu inteleg?

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa nu mai parcheze in curtea mea? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Ma deranjeaza foarte tare faptul ca diversi angajati ai firmelor din cladirile adiacente cladirii in care locuiesc, vin la servici si isi ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata Iosimdr Iosimdr Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota ... (vezi toată discuția)