nivu a scris:
1.pentru redobandirea permisului auto mai este nevoie sa urmez cursurile unei scoli de soferi sau pot sa ma prezint doar la examinare?
nu este nevoie sa urmati cursurile unei scoli de soferi
2.dosarul pt examinare contine si o fisa de scolarizare;in caz ca nu trebuie sa mai fac scolarizare cum obtin aceasta fisa pt ca scolile de soferi nu o elibereaza doar daca platesti aceasta scolarizare (chiar daca nu o faci efectiv)?
fisa de scolarizare o descarcati de pe internet
[ link extern ]
se completeaza numai pe "fata":
- datele personale;
- se bifeaza casuta "examen pentru obtinerea unui nou permis";
- se bifeaza casuta "am posedat permis categoria/subcateg._____care a afost anulat in anul I_I_I_I_I",
- va faceti o poza color cu dimensiunile 3,5x3,85
- va semnati.
pe verso nu completati nimic
3.care este art. de lege care specifica faptul daca trebuie sau nu sa mai urmezi cursurile unei scoli de soferi in cazul cand ai avut permisul auto anulat(conditiile referitoare la perioada cand ai dreptul sa o faci le cunosc) ?
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).
4.in cazul in care ai dreptul la examinare fara scolarizare pe ce masini poti sa dai proba practica?
pe o masina corespunzatoare categoriei ptr care sustineti examenul.
masina se inchiriaza de la orice scoala de soferi in schimbul unei taxe, ~ 100-200 lei, depinde de masina (autoturism-camion). pentru un tramvai va duceti la un depou, ptr un tractor la un CAP :)
5.in cazul probei teoretice se poate sustine in aceeasi zi examenele pt. cat. b,c,e,d?
nu
6.aceeasi intrebare referitor si la proba practica
nu
5. si 6. poate doar la Pitesti!;)
7.cei de la dir.permise auto spun ca trebuie pt. examinare sa vii cu dosarul iar cei de la scoala de soferi spun ca trebuie sa platesti obligatoriu scolarizarea ca si cum nu ai fi avut niciodata dreptul de a conduce. Care este adevarul, cum este legal si cum poate fi argumentat/
cu dosarul de examinare completat cu toate documentele va duceti si il depuneti la SRPCIV.
componenta dosarului:
- Cerere tip; [ link extern ]
- Fisa de scolarizare, completată numai pe faţa imprimatului cu datele personale ale solicitantului; (vezi pct. 2)
- Fişa medicală-tip cu avizul medicului "Apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care solicită examinarea; (fisa medicala se ia de la medicul de familie si se merge la fiecare cabinet orl/oftalmologie/ortopedie/ginecologie/ etc.) ~100-150 lei toata fisa medicala
- testul psihologic ~100 lei de la un cabinet psihologic autorizat ptr teste auto;
- Certificat de cazier judiciar cu mentiunea "examen auto"; - de la politie, se plateste taxa la posta 10 lei, timbre fiscale ptr cazier de la posta
- Copia Hotărârii Judecatoreşti, rămasă definitivă;
- Copia actului de identitate;
- taxa de examen 6 lei;
- taxa de permis 68 lei la CEC
legal este "cum spune" politia!;)
informatii cum se redobandeste permisul anulat le gasiti si aici
www.avocatnet.ro/content/art...
~ final discuție ~