avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pensionare la limita de varsta

Buna ziua,
Am rugamintea daca poate sa ma ajute cineva, eu in data de 20.06.2017 indeplinesc conditiile de pensionare iar conform ART. 98 din Legea nr. 188/1999
(1) Raportul de serviciu existent inceteaza de drept:
...............................
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Intrebare: care ar fi posibilitatile legale daca as dori sa-mi continui activitatea, avand in vedere ca am in derulare 3 mari proiecte pentru primaria la care lucrez, mentionez ca sunt functionar public incadrata pe post unic la compartimentul urbanism.
Va multumesc,
cu stima si respect
Cel mai recent răspuns: oxi , utilizator 12:04, 3 August 2017
Decat daca se adopta proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. .

Funcţionarii publici vor putea să lucreze şi după data la care trebuie să se pensioneze, au stabilit deputații
www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspuns dar nu stiam ca si in Camera deputatilor s-a dat votul decisiv favorabil . Asta înseamnă că actul mai are nevoie doar de semnătura președintelui României pentru a se aplica, eu nu vad nici o piedica, daca merge pe circuit normal s-ar putea ca eu sa fiu unul din beneficiari.

cu stima,
Buna ziua,
Ma numesc Hortensia Maria Oltean fost…..consilier superior in cadrul Comp. Urbanism din cadrul Primariei Comunei Savadisla, jud. Cluj (post unic) studii superioare inginer constructor, eu in data de 26.06.2017 am indeplinit conditiile de pensionare la limita de varsta ,iar conform ART. 98 din Legea nr. 188/1999
(1) Raportul de serviciu existent inceteaza de drept:
...............................
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Intrebare: care ar fi posibilitatile legale daca as dori sa-mi continui activitatea? Eu doresc sa particip la concursul care se organizeaza in vederea ocuparii postului vacant, in cazul in care reusesc mi se poate incheia un nou contract de munca? Tinand cont ca eu nu mai sunt functionar public?....
Va multumesc,
cu stima si respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)