avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre Gratiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre Gratiere

Buna ziua,

Din cate am observat, in legea gratierii sunt excluse pedepsele primite cu suspendare sub supraveghere, forma adopdata de comisia juridica fiind urmatoarea:
Art. 1
(1) Pedepsele cu inchisoarea, stabilite prin hotarari definitive, se gratiaza dupa cum urmeaza:
a. in intregime, pedepsele de pana la trei ani, inclusiv;
b. in parte, cu trei ani, pedepsele cu inchisoara aplicate de instantele de judecata mai mari de trei ani dar care nu depasesc zece ani.
(2) Nu se gratiaza pedepsele cu inchisoarea a caror executare a fost suspendata conditionat sau sub supraveghere, potrivit legii

Intrebarea mea este urmatoarea:

Avand in vedere forma aceasta, in cazul in care unui condamnat la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare i se constata incalcarea conditiilor sub care i-a fost suspendata executarea pedepsei si apoi primeste, asa cum este normal, pedeapsa cu executare, putem spune conform legii ca i se poate aplica GRATIEREA, avand in vedere ca pedeapsa nu mai este cu suspendare, ci cu executare, pentru aceleasi fapte?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Gratiere-dosare pe rol oltul oltul daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare? ce se intampla cu dosare pe rol? nimic (vezi toată discuția)
Buna ziua, e adevarat ca urmeaza gratieri? cosminaa cosminaa azi am avut un proces si avocatul meumi-a precizat ca maine sau poimaine(1dec) cel tarziu intra decretul priviind gratierile...e adevarat? (vezi toată discuția)
Decret de gratiere?? lung.raluca lung.raluca Stie cineva daca se fac gratieri colective? S-a semnat decret din partea presedintelui? Se pare ca s-a anuntat la stiri despre ceva gratieri dar din pacate ... (vezi toată discuția)