avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabularea blocului pe alta adresa. Ajutor va rog!
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabularea blocului pe alta adresa. Ajutor va rog!

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema.

Vreau sa cumpar apartamentul de la parintii mei, cu contract de vanzare cumparare, iar pentru acest lucru apartamentul trebuie intabulat. Problema este ca apartamentul este situat la intersectia a doua strazi, sa le spunem A si B. Pana acum apartamentul era pe strada A conform actualului contract de vanzare-cumparare(cum e si normal, deoarece intrarea blocului este situata pe strada A), dar blocul in care se afla apartamentul a fost intabulat de catre primarie pe strada B. Cei de la cadastru si intabulari mi-au sugerat sa schimb adresa apartamentului pe strada B si ca alta solutie nu este.

Ce solutii am?

1. Este o problema daca pe vechiul contract de vanzare-cumparare apartamentul era pe strada A si pe noul contract va fi pe strada B? Adica, adresa nu trebuie sa fie aceeasi pe ambele contracte avand in vedere ca este vorba despre acelasi apartament?

2. Daca schimb adresa apartamentului, voi avea probleme cu documentele de identitate? Cand trebuie sa le schimb? Ce documente trebuie sa schimb?

3. Daca ma hotarasc sa nu mai intabulez si apartamentul sa ramana prin mostenire, cum va fi pe viitor? Cand se va deschide succesiunea, apartamentul va ramane pe adresa actuala?Ce probleme as putea intampina? Il voi mai putea vinde?

4. Pot contesta intabularea facuta de primarie? In ce consta si cat de greu este de facut acest lucru?

5. Cum va fi cu celelalte apartamente? Numai eu voi fi pe strada B iar restul vor ramane pe adresa A? Locuim pe aceeasi scara, cum se poate asa ceva?:O

Ce altceva imi recomandati sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 17:35, 26 Aprilie 2017
Intai vorbiti cu administratorul imobilului; daca aveti asociati de proprietari, puneti in discutie aceasta problema; inteleg ca este problema tuturor, nu doar a dvs. Poate deja exista o rezolvare, insa nu o stiti dvs. Daca nu exista inca o rezolvare, asociatia poate decide angajarea unui avocet care sa solutioneze problema. Deci, nu trebuie sa rezolvati dvs, ptr ca nu e problema dvs, ci a mai multora. Implicati-i pe toti, ptr ca asa e normal.
Multumesc pentru raspuns. Deocamdata este problema mea, pentru ca doar eu vreau sa cumpar apartamentul. Nimeni nu vinde inca, deci nu ii intereseaza. Am sa vorbesc si cu administratorul, dar tare ma tem ca imi va spune acelasi lucru: sa ma mut pe noua adresa. Nu cred ca se va bate el cu primaria. Toti sunt "mana-n-mana".

Dar pana la urma, e normal asa ceva? Sau poate cer eu prea multe...

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
gyagya, utilizator
cum adica primaria a intabulat blocul? numai proprietarul intabuleaza proprietatea .... cred ca sunteti intr-un soi de eroare aici ... de unde ati tras concluzia asta? intabularea este un atribut al proprietarului; primaria nu are ce cauta

mergeti la primarie la biroul care elibereaza istoric de artera si de numar postal si cereti un astfel de istoric; de-acolo o sa va rezulte exact adresa imobilului in care locuiti; in general, cand exista erori de adresa, asa se solutioneaza problema; asociatia nu are nici o treaba si nici ceilalti locatari;

apoi chemati cadastristul care va va face cadastrul si va trimite dosarul la ocpi pt intabulare
OK, dvs. nu locuiti acolo, insa parintii dvs. locuiesc acolo. In cartea lor de identitate, ce adresa scrie? In cea a vecinilor ce adresa scrie? Administratorul trebuie sa stie acest lucru.
Asa mi s-a spus de la primarie. Ca intreg blocul a fost intabulat pe strada B. La parter exista o banca si un restaurant. Cred ca intabularea a fost facuta de ei. Cea mai buna solutie ar fi ca sa se refaca intabularea.


Si eu si parintii locuim la adresa actuala. Aceasta apare si pe buletine.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
gyagya, utilizator

Alte discuții în legătură

Transformare legala apartament mai mare in unul mai mic si o garsoniera Mircea P Mircea P Buna ziua. Pot spune ca am descoperit relativ recent acest forum si am stat cateva nopti cu sufletul la gura sa urmaresc subiectele prezentate. Din pacate ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare adresa imobilului incompleta andrei_rosu23 andrei_rosu23 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat in urmatoarea speta: parintii mei au achizitionat un imobil in 1996,iar in contractul de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament in mansarda Nelu2017 Nelu2017 Buna ziua, pentru un apartament, in mansarda, bloc nou, in CLuj, cumpărat de la dezvoltator, prevazut in CF ca pod, se poate, in instanța , schimba si trece ... (vezi toată discuția)