avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme -partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme -partaj

Buna ziua! Dupa un divort ciudat,ce a durat 3 ani si cateva luni(fara copii si fara vreo avere impresionanta),am ajuns sa am probleme cu avocatul.La terminarea partajului,dupa recurs,fosta sotie a facut contestatie in anulare si 2 revizuiri.Am convenit cu avocata mea ca eu ma opresc aici cu procesul (din lipsa de fonduri),in schimb daca accepta poate sa vina la cele trei procese dar sa isi ia banii de la fosta sotie,la executare (cheltuieli de judecata).A acceptat,dar la unul dintre procese,desi a fost respinsa contestatia,ca urmare a unei discutii pe un ton mai ridicat cu judecatorul,nu i-au mai fost acordate cheltuieli desi chitanta era la dosar.Dupa ce am epuizat codul de procedura civila,am ajuns in sfasit la executare.Aici ,o alta surpriza:Executorul recupereaza banii,dar fara sa recupereze si onorariul avocatei,punandu-i acesteia delegatia in brate,efectiv,cu afirmatia "sa va plateasca dansul(adica eu)"ceea ce am si facut.Bineinteles fara a primi o chitanta, ceva...La executarea cheltuielilor de judecata,am schimbat executorul...si surpriza ! Onorariul d-nei avocat nu a fost recuperat deoarece aceasta a depus la dosar aceeasi delegatie de la primul executor,fara a modifica numele acestuia pe ea.Am primit banii de cheltuieli de judecata(avocata fiind de fata si recuperandu-si banii) mai putin onorariul de pe delegatie,urmand ca acesta sa fie executat in continuare,lucru ce nu s-a intamplat nici la data aceasta(dupa 2luni si jumatate),eu in schimb ajungand intre ciocan si nicovala,D-na avocat sunandu-ma de cateva ori si cerandu-mi banii atat cei de la executor,cat si cei de la contestatia in anulare.De la contestatia in anulare are contractul si chitanta pe care a recuperat-o de la dosar,spunandu-mi atunci ca "va gasi o cale sa o recupereze".Avand in vedere ca recuperarea banilor tine acum de executor,fiind o chestiune de timp (probabil),d-na avocat ma poate sili acum sa ii dau eu banii ,inainte de recuperarea lor? Ce risc daca ma opun avand in vedere ca vrea si banii de la contestatie(are chitanta si contractul),si eventual cum se pot recupera acestia pentru care nu s-au dat cheltuieli de judecata?D-na spunea ceva de genul "mai faci o actiune de executare pentru contract,ca sa imi recuperez banii ".E posibil?Daca da oare de ce nu s-a facut pana acum odata cu celelalte hotarari??

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
ionut c, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut c , utilizator 16:47, 21 Septembrie 2009
Ea trebuie sa mearga la executor cu copie dupa hotarare si sa -i spuna acestuia sa -i recupereze onorariul.
Chiar daca pe hotarare nu scrie"cu cheltuieli de judecata"?
Nu pot fi recuperate decat acele cheltuieli expres prevazute de hotararea judecatoreasca.
Daca instanta nu a dispus in acest sens nici executorul nu are cum sa recupereze o suma care nu este mentionata in hotarerea judecatoreasca.
Ca avocat insa .. ar fi trebuit sa stie care e ”smecheria” legala care sa ii permita sa isi recupereze suma de bani.
Cine stie .. stie ... :)
Multumesc! Dar ma poate obliga pe mine sa ii dau?Am mentionat ca are contractul si chitanta pe care le-a scos de la arhiva.
Daca avocatul a taiat chitanta nu are de ce sa va mai ceara banii.
Emiterea chitantei are semnificatia juridica a incasarii sumei de bani de la dvs.
Drept urmare, legal nu are cum sa va solicite plata atata vreme cat a taiat chitanta.
Moral si de bun simt insa, in ipoteza in care ati stabilit altceva ... ar fi sa va platiti suma de bani pe care o datorati. In fond ... procedand in acest mod ... avocatul respectiv nu a facut decat sa va ajute urmand sa isi recupereze banii ulterior.
Si drept multumire dvs. ce faceti ? Va interesati daca nu puteti sa il pacaliti ? Nu e frumos ... zic eu .... :)

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Executare silita - onorariu executor z3usss z3usss cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj?? este 10 la suta din suma datorata + ... (vezi toată discuția)
Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)