Am contestat un proces verbal de contraventie, am castigat fondul, am pierdut recursul,am depus cerere de revizuire in termen; am achitat atunci (in luna mai 2009) 10 lei taxa judiciara + timbru judiciar 0,3 lei. S-a dat termen pt septembrie, acum a fost amanat din oficiu pentru octombrie; Primesc citatia in care sunt informata ca am de achitat taxa judiciara de timbru in valoare de 97 lei. De unde naiba aceasta suma?Auzisem ca s-au majorat taxele judiciare dar nu am gasit nimic legat de taxa pentru cererile de revizuire. Pana cand poate fi platita- pana in ziua procesului? Daca am achitat deja 10 lei, acum achit 87 lei sau 97 lei? Daca castig revizuirea suma data ca taxa judiciara o primesc inapoi ? Au bagat taxele astea la niste valori de-a dreptul nesimtite!!!!!
Va multumesc mult pentru raspuns. Ma gandeam ca s-a majorat cu legea asta din iulie prin care s-au majorat taxele judiciare.Voi merge luni acolo sa vad despre ce este vorba.Se intampla des asemenea erori?
Nu, asemenea erori se intampla foarte rar si chiar ma mira cum de la 10 lei s-a ajuns la 79 lei.
Inainte de a va deplasa la instanta, interesati-va daca Arhiva are program si intre ce ore.
Totosi, daca arhiva nu are program, trimiteti contestatia la taxa de timbru prin fax. Daca au trecut 3 zile de la comunicarea citatiei prin care a fost solicitata plata taxei nu prea mai aveti ce face, si va trebui sa o platiti.