avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa de timbru pentru cerere de revizuire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa de timbru pentru cerere de revizuire

Am contestat un proces verbal de contraventie, am castigat fondul, am pierdut recursul,am depus cerere de revizuire in termen; am achitat atunci (in luna mai 2009) 10 lei taxa judiciara + timbru judiciar 0,3 lei. S-a dat termen pt septembrie, acum a fost amanat din oficiu pentru octombrie; Primesc citatia in care sunt informata ca am de achitat taxa judiciara de timbru in valoare de 97 lei. De unde naiba aceasta suma?Auzisem ca s-au majorat taxele judiciare dar nu am gasit nimic legat de taxa pentru cererile de revizuire. Pana cand poate fi platita- pana in ziua procesului? Daca am achitat deja 10 lei, acum achit 87 lei sau 97 lei? Daca castig revizuirea suma data ca taxa judiciara o primesc inapoi ? Au bagat taxele astea la niste valori de-a dreptul nesimtite!!!!!
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 16:53, 24 Septembrie 2009
La revizuire taxa este de 10 lei.
Daca vi s-a solicitat o taxa de 97 lei o puteti contesta in teremne de 3 zile de la comunicarea citatiei.
taxa de timbru este de 10 lei.
Asa cum a aratat colega daca apreciati ca e ceva in neregula in privinta cuantumului o puteti contesta.
Va multumesc mult pentru raspuns. Ma gandeam ca s-a majorat cu legea asta din iulie prin care s-au majorat taxele judiciare.Voi merge luni acolo sa vad despre ce este vorba.Se intampla des asemenea erori?
Nu, asemenea erori se intampla foarte rar si chiar ma mira cum de la 10 lei s-a ajuns la 79 lei.
Inainte de a va deplasa la instanta, interesati-va daca Arhiva are program si intre ce ore.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Totosi, daca arhiva nu are program, trimiteti contestatia la taxa de timbru prin fax. Daca au trecut 3 zile de la comunicarea citatiei prin care a fost solicitata plata taxei nu prea mai aveti ce face, si va trebui sa o platiti.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si cautiune recurs gdfgdf gdfgdf Buna ziua, Doresc sa declar recurs intr-un dosar privind contestarea unui proces verbal de amenda de 5000 de lei. Din ce am citit, conform art 486 NCPC ... (vezi toată discuția)
Plata taxa cautiune Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. As vrea sa ma lamuriti si pe mine de ce in Citatia sosita astazi pentru termenul de Contestatie la executare si suspendare mi se spune ca pana la ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal manager69 manager69 Am contestat la Judecatoria sector 1 un proces verbal al Politiei Locale sector 1 care mi-a fost trimis prin posta. Am fost amendat abuziv pentru solicitarea ... (vezi toată discuția)