avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu neplatit la timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu neplatit la timp

buna ziua.mama mea lucreaza la o firma (care se ocupa cu ingrijirea de batrani la domiciliu) si firma respectiva nu o plateste de 2 luni.cum si unde trebuie sa ne adresam sa putem recupera salariu?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 13:16, 27 Aprilie 2017
de-obicei, aceste firme doar percep un comision; "salariul" e platit de persoana care beneficiaza de servicii si nu e un salariu in adevaratul sens al cuvantului ci niste bani platiti la negru, cum se spune, fara carte de munca si fara taxe si contributii achitate; e neobisnuit ca firma sa plateasca un salariu ... in fine, insa, daca asa se intampla, faceti o adresa la ITM, o plangere si daca nici asa nu se sperie, mergeti in instanta
multumesc frumos. Am uitat sa precizez ca firma respectiva a incheiat un contract cu familia batranilor si plateste in jur de 5000 lei pt 2 persoane care sa ii ingrijeasca.
da, eu v-am povestit din experienta proprie: noi am incheiat un contract cu firma, am platit un comision pentru persoana care venea zilnic sa aiba grija de bunica mea care locuia cu noi insa noi o plateam pe doamna care venea, nu plateam firma si apoi firma pe ea; avea un tarif fix pe ora; nu era salariu
multumesc frumos. cel mai bine sa ne adresam autoritatilor.
atentie fiindca daca mama nu are contract de munca, o bagati in bucluc

Alte discuții în legătură

Salariu restant adminibuc adminibuc Buna ziua! Stiu ca situatia mea nu prea are sanse de reusita insa doresc sa intreb daca pot recupera un salariu la negru. Mi-am dat demisia de la o firma ... (vezi toată discuția)
Neplata drepturilor salariale maflucky maflucky Am fost angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o firma de constructii,pana pe data de 23.12.2014.Pe perioada 1 Octombrie -23 Decembrie 2014 ... (vezi toată discuția)
Bună seara,am demisionat cu lichidare la zi, angajatorul nu ... Ina66 Ina66 Bună seara,am demisionat cu lichidare la zi, angajatorul nu mi-a dat ultimul salariu,ce pot să fac,unde să mă adresez! (vezi toată discuția)