avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Acuzatie de denigrare, instigare xenofobie
Discuție deschisă în Viata in Italia

Acuzatie de denigrare, instigare xenofobie

Buna seara,
instigarea la xenofobie si denigrare prin intermediul mass-media poate fi atacat in justitie? Ca cetatean roman onest ma simt profund jignit de stirile cu continut negativ din Rai si Mediaset cu privire la romanii din Italia si la adresa uneori a Romaniei,In ultimii 10 ani orice stire cu privire la romani sau Romania are o nota negativa. Acest lucru afecteaza starea de spirit si sanatatea mentala a multora dintre noi mai ales cand avem copii din casatorii mixte(romano-italieni).Inteleg ca mass-media este libera sa se exprime dar nu exista un organ care sa verifice impactul unui anumit tip de stiri asupra populatiei? Ce putem face??Poate sunt "deplasata "dar chiar motivata sa-mi apar cu demnitate imaginea mea si a tarii mele. Putem da in judecata statul italian B-)
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
alexalex2016, utilizator

Alte discuții în legătură

Denigrare alexalex2016 alexalex2016 Buna seara, instigarea la xenofobie si denigrare prin intermediul mass-media poate fi atacat in justitie? Ca cetatean roman onest ma simt profund jignit de ... (vezi toată discuția)
Credeti ca romania si poporul roman va ajunge sa fie considerat la adevarata valoare ContSters95267 ContSters95267 locuiesc intr-un oras desul de mare in italia,am un serviciu stabil si incerc sa-mi intemeiez o familie,dar ma lovesc tot timpul de un zid si acela de a fi ... (vezi toată discuția)
Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)