avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate credeti ca romania si poporul roman va ajunge sa fie ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

credeti ca romania si poporul roman va ajunge sa fie considerat la adevarata valoare

locuiesc intr-un oras desul de mare in italia,am un serviciu stabil si incerc sa-mi intemeiez o familie,dar ma lovesc tot timpul de un zid si acela de a fi romanca,avand in vedere ca in ultimul timp majoritatea romanilor ce pleaca din romania nu au ganuri cat de cat serioase,lumea ne judeca pe toti la fel................credeti ca vom ajunge vreodata sa fim judecati dupa propriile fapte sau vom fi mereu judecati dupa faptele altora...............totusi eu sunt convinsa ca romania are mult de oferit si in accelasi timp si poporul roman
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:43, 9 Iulie 2009
dvs aveti mare dreptate dar sa nu uitam cum erau vazuti italienii in USA si Europa de V (Elvetia, Germania, Tarile Nordice) intre anii 1950-70....recomand pentru aceasta filmul Pane e cioccolata cand italianul emigrant in Elvetia s-a vopsit blond si la fotbal s-a alaturat echipei nemtilor ce juca importiva altor italieni si tot ce stia si el era sa mormaie cate un jawohl. Totul pentru a NU fi considerat italian
Sa ne amintim si de cazul Sacco si Vanzetti din USA....
si cu toate acestea azi italienii au o imagine mai buna, datorita 1) prosperitatii din Italia si reducerii pana la disparitie a emigratiei italiene si 2) luptei continue cu Caracatita, care culmea, a dat si ceva roade.

deci....stigmatul etnic ni se va curata.....va fi....dar pentru generatia noastra prea tarziu....la italieni a durat 50 de ani......
:D foarte interesant subectul postat de Dmv....in primul rand trebuie sa lucram in interior...inca nu am invatat sa respectam...prin urmare nu stim decat sa jignim , sa aruncam cu pietre, etc.... inca nu am invatat sa ce inseamna civilizatie astfel incat aruncam gunoiul pe jos, injuram pe strada,,,, ceea ce in exterior nu exista...
Nu putem sa cerem asta , daca cei de sus....cei care se presupune ca au o cultura generala si cunostinte consolidate despre cum sa se comporte lasa de banuit!...
...parerea mea este ca ne trebuie in interior mai mult de 50 de ani , pentru a ne rezolva "propria ograda!"

Mult succes ,
sper sa sa nu ajung precum italianul emigrant in Elvetia.......nu-mi place blondul#-o.......................si totusi imi amintesc de o romanie in care nu se arunca gunoiul pe strada,o romanie unde copii se jucau in fata blocului............in urma cu 10-12 ani in interior nu ne confruntam cu toate astea..............ma intreb unde au disparut educatia si morala sau poate inainte lumea avea frica(daca putem sa-i zicem asa),respect............cine stie!?
si ca sa revin la subiect.........50 de ani sunt totusi cam multi.....daca am fi uniti toti in accelasi gand si acela de a oferi o lume mai buna copiilor nostri poate ca ar dura mai putin..
Este o perioada de tranzitie si problemele dvs. reprezinta de fapt in mare parte probleme ale persoanelor care emigreaza.
Avand in vedere ca suntem toti in U.E., personal cred ca lucrurile incep deja sa se schimbe iar perceptia italienilor despre noi romanii ( femeile romance) se va schimba-chiar daca va mai dura ceva timp!
Fiecare padure are uscaturile ei si amintesc faptul ca si in Romania sunt cetateni ai acelei tari care si-au "facut de ras" natiunea.
Cunosc romance plecate de multi ani in Italia, casatorite si care nu au astfel de probleme, acum nu stiu ca sa zic, depinde si de zona in care va aflati...si ce fel de probleme aveti...oricum indiferent de situatie, este clar ca faceti un compromis acceptand situatia despre care ne vorbiti si banuiesc ca nu va este tocmai bine sau usor!
Daca doriti sa va intemeiati o familie si va loviti de "prejudecatile" viitorului sot sau/si ale familiei acestuia cu siguranta ca au existat precedente care au creat o imagine negativa in acest sens fie in respectiva familie, fie in anturajul acelei familii, fie in presa locala/nationala.
Veti avea sarcina probabil dificila sa incercati sa le schimbati "perceptiile/mentalitatile/prejudecatile" dovedind contrariul.Ori aceasta schimbare va dura ceva timp si va cere un efort deosebit din partea dvs. insa alegerea va apartine!
Puteti sa va intemeiati o familie si in Romania si poate ca nu va mai trebui sa infruntati "prejudecati"/"imagini deformate ale realitatii", in fond va iubiti si va apreciati foarte mult tara si poporul...iar cel ce va iubeste cu adevarat (daca exista si este italian) poate veni cu dvs. aici, la noi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea in italia cerberus79 cerberus79 :sorry:Buna ziua.Locuiesc in Italia de 4 ani.Fostul proprietar al casei unde locuiam(si lucram)impreuna cu sotia,ne-a denuntat ca nu voiam sa plecam,ca l-am ... (vezi toată discuția)
Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)
Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori cipyyy2000 cipyyy2000 Casatoriti in Romania am emigrat in Italia in 2010 impreuna cu copilul.In 2012 sotia a fugit impreuna cu copilul(noaptea)de la domiciliul din Italia fara ... (vezi toată discuția)