avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... denigrare
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

denigrare

Buna seara,
instigarea la xenofobie si denigrare prin intermediul mass-media poate fi atacat in justitie? Ca cetatean roman onest ma simt profund jignit de stirile cu continut negativ din Rai si Mediaset cu privire la romanii din Italia si la adresa uneori a Romaniei,In ultimii 10 ani orice stire cu privire la romani sau Romania are o nota negativa. Acest lucru afecteaza starea de spirit si sanatatea mentala a multora dintre noi mai ales cand avem copii din casatorii mixte(romano-italieni).Inteleg ca mass-media este libera sa se exprime dar nu exista un organ care sa verifice impactul unui anumit tip de stiri asupra populatiei? Ce putem face??Poate sunt "deplasata "dar chiar motivata sa-mi apar cu demnitate imaginea mea si a tarii mele. Putem da in judecata statul italian ? B-)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:58, 27 Aprilie 2017
Poate ar fi mai bine sa incercati sa faceti acest lucru printr-o asociatie de profil; sau sa infiintati o asociatie in acest scop. Am in minte o lipsa de interes care se poate invoca intr-o asemenea speta ... Unei asociatii nu i se poate imputa aceasta lipsa de interes cata vreme apararea acelor valori puse in discutie este insusi scopul infiintarii si functionarii ei.
Scopul constituirii asociatiei, trebuie sa prevada in statut, segregare, rasism, discriminare, unde obligatoriu va trebuie cati-va membri care va sustin scopul. Semnaturi din partea a mai multor persoane care se numeste PETITIE adresandu-va direct Consiliului de Ministri UE, ei va trimite petitia si doleantele ORG., catre cei de la CEDO. Dar sunt si anumite formulare, trebuie sa contina strict si concis la ce va referiti aratand si norma UE.
Statul italian nu raspunde in numele ziarelor si televiziunilor private.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de denigrare, instigare xenofobie alexalex2016 alexalex2016 Buna seara, instigarea la xenofobie si denigrare prin intermediul mass-media poate fi atacat in justitie? Ca cetatean roman onest ma simt profund jignit de ... (vezi toată discuția)
Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)
Petitie parlamentul european -condtii pentru a fi admisa alina_25 alina_25 Acum cateva luni o ruda a facut o petitie catre Parlamentul European care din pacate a aflat acum cateva zile ca a fost declarata inadmisibila din ... (vezi toată discuția)