avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Prelungire autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Prelungire autorizatie de constructie

Hristos a inviat!

Nu stiu daca am incadrat intrebarea bine, rog moderatorul sa o redirectioneze, daca e cazul. Multumesc mult!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine incotro sa o apuc:
Exista o autorizatie de constructie emisa in noiembrie 2015. La ISC s-a depus notificarea pt inceperea lucrarilor cu data de 15 mai 2016. Lucrarile nu sunt terminate, deci prebuie sa prelungim autorizatia.
Am fost, pentru orice eventualitate, si in noiembrie la primarie, sa ma asigur ca pot astepta pana in mai 2017. Mi s-a spus ca da, iar in privinta documentelor mi s-au cerut AC in original, copie dupa proiect si chitanta cu .75% din valoarea lucrarilor exectuate pana in acest moment, platite la primarie, plus o taxa fixa platita tot la primarie. Am lasat-o asa, in ideea ca oricum mai intreb o data in aprilie.
Dar acum vreau sa incep demersurile, si din nou mi s-au dat aproape aceleasi informatii.
In plus: mi s-a cerut sa platesc o taxa de gunoi pentru 5 persoane pentru tot anul 2017. Si mi s-a spus ca in 2018 voi plati impozit nu doar pe teren, ci si pentru constructie, calculat in raport cu lucrarile efectuate.
1. Avand in vedere ca prima transa a banilor am platit-o la ISC, nu tot acolo trebuie sa platesc si aceasta transa intermediara?
2. Pe santier se lucreaza maxim 3 luni pe an cu cate 4-5 oameni. (de asta si dureaza atata). taxa aceea de gunoi mi se pare arbitrara.
3. Exista acest impozit diferentiat pe imobile la rosu?
In privinta documentatiei si a birocratiei, dirigintele de santier a lasat totul in seama noastra, deci ne ajuta orice sfat.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
bw_vision, utilizator

Alte discuții în legătură

Neanuntarea finalizarii lucrarilor de constructie adriana.dobrea adriana.dobrea Am construit o casa in 2008 cu autorizatie de constructie din 2008 si proces verbal de receptie a lucrarilor din 2012 semnat de primarie, diriginte santier, ... (vezi toată discuția)
Inspectorat stat in constructii irimiadana irimiadana am construit o casa in 2013. ca sa fac doc cadastrala imi tb de la ISC dovada achitarii un taxe. in autoriz de construire scrie intradevar ca tb sa anunt ISC ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a fost emisă autorizația de construire Madalan Adrian Madalan Adrian Primăria a depășit termenul legal privind emiterea unei autorizații de construire, conform prevederilor stipulate în LEGEA nr. 50/1991, actualizată ... (vezi toată discuția)