avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu mi-a fost emisă autorizația de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu mi-a fost emisă autorizația de construire

Primăria a depășit termenul legal privind emiterea unei autorizații de construire, conform prevederilor stipulate în LEGEA nr. 50/1991, actualizată 2018, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Sunt în a 37 zi și încă mai aștept. Există cumva vreo aprobare ,,tacită,, după curgerea termenului de 30 de zile prevazut de lege. Mă pot apuca de execuția lucrărilor fără să fiu în posesia A.C. Care sunt pașii de urmat după ce am A.C. eu având o modificare foarte mică practic doresc să creez un gol sub o fereastră aprox. 90x80 cm. să fac o ieșire în balcon direct din bucătărie. Lucrările le voi executa în regie proprie. Trebuie să fac adresă către ISC și Primărie începere lucrări? Îmi trebuie diriginte de șantier practic e o zi de lucru. Trebuie adresă către cine la finalizarea lucrării. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 21:13, 7 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Daca tot ati depus actele pentru emiterea autorizatiei de construire, mai asteptati, nu va complicati sa incepeti lucrarile inainte, nici nu aveti voie, iar daca va prinde va trebui reluata autorizarea, cu expertiza la ceea ce ati facut si sa se pronunte daca lucrarea se incadreaza in normele legale apoi sa va emita autorizatia. Va fi mai mare complicatia, parerea mea.
Autorizatiile nu se elibereaza in termenul legal la multe primarii. Mai asteptati pana veti primi un raspuns in scris sau mai mergeti din cand in cand pe la primarie sa va vada.
Termenul de actionare la instanta de contencios este de 6 luni de la data refuzului scris sau de 6 luni de la expirarea celor 30 de zile. Aveti grija sa nu depaseasca primaria acest termen, altfel nu ii mai puteti obliga la emiterea autorizatiei prin intermediul instantei.
Banuiesc ca aveti emis certificatul de urbanism. Acolo este scris ce etape mai aveti de urmat pentru autorizare, ce avize trebuie luate de la ISC. Pentru realizarea golurilor in pereti (actiune asupra constructiei) ma asteptam sa va ceara expertiza tehnica pentru a se arata comportarea petetelui la aceasta modificare, sa se arate daca peretele la care se intervine face parte din structura imobilului sau nu, ma asteptam ca ISC-ul sau expertul sa solicite cartea tehnica a imobilului etc.
Dupa emiterea autorizatiei de construire trebuie sa respectati masurile scrise in aceasta si sa depuneti un formular pentru inceperea lucrarilor, la ISC. Dupa terminare vor veni in control si vor emite un document privind receptia lucrarii care va folosi la modificarea releveului in cartea funciara.
Astfel oricine va reclama lucrarea nu va avea baza legala si nu veti putea fi tras la raspundere cu nimic.
In certificatul de urbanism se specifica daca trebuie incheiat contract cu firma de salubritate pentru gunoiul din constructii produs.
Cititi legea nr. 50/1991 mai in detaliu pentru a putea intelege ce aveti de facut, ce obligatii si drepturi aveti.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
-ELLA-, utilizator
Am depus toate actele şi avizele inclusiv expertiză atasate la cererea pentru A.C. în data de 02.08.2018 , am de la salubritate, mediu, ISC viza spre neschimbare DT practic tot ce mi s-a cerut prin certificatul de urbanism numai că Primarul nu vrea sa semneze autorizația. Nu mi s-a solicitat completarea cu niciun document. Dar diriginte de şantier mai trebuie?
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
Madalan Adrian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt specialist pe acest domeniu, dar nu cred ca trebuie diriginte de santier pentru aceasta mica lucrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte tehnica imobil popescu2 popescu2 Se da bloc construit in 2007. Asociatie proprietari infiintata 2008. Constructorul nu preda cartea tehnica presedintelui asociatiei. Reclamatii ISC fara ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului ContSters99244 ContSters99244 Buna ziua,locuiesc intr-un bloc nou construit in 2010.Am cerut cartea tehnica dezvoltatorului care ne-a vandut,dar acesta refuza sa ne-o dea,spune ca, conform ... (vezi toată discuția)
Legislatie locala constructie casa cosmin9 cosmin9 incerc sa aflu concret care sunt reglementarile ce privesc constructia un case in oras sau comuna. aparent niciun constructor nu doreste sa explice clar ... (vezi toată discuția)