Primăria a depășit termenul legal privind emiterea unei autorizații de construire, conform prevederilor stipulate în LEGEA nr. 50/1991, actualizată 2018, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Sunt în a 37 zi și încă mai aștept. Există cumva vreo aprobare ,,tacită,, după curgerea termenului de 30 de zile prevazut de lege. Mă pot apuca de execuția lucrărilor fără să fiu în posesia A.C. Care sunt pașii de urmat după ce am A.C. eu având o modificare foarte mică practic doresc să creez un gol sub o fereastră aprox. 90x80 cm. să fac o ieșire în balcon direct din bucătărie. Lucrările le voi executa în regie proprie. Trebuie să fac adresă către ISC și Primărie începere lucrări? Îmi trebuie diriginte de șantier practic e o zi de lucru. Trebuie adresă către cine la finalizarea lucrării. Mulțumesc anticipat.
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!
Daca tot ati depus actele pentru emiterea autorizatiei de construire, mai asteptati, nu va complicati sa incepeti lucrarile inainte, nici nu aveti voie, iar daca va prinde va trebui reluata autorizarea, cu expertiza la ceea ce ati facut si sa se pronunte daca lucrarea se incadreaza in normele legale apoi sa va emita autorizatia. Va fi mai mare complicatia, parerea mea.
Autorizatiile nu se elibereaza in termenul legal la multe primarii. Mai asteptati pana veti primi un raspuns in scris sau mai mergeti din cand in cand pe la primarie sa va vada.
Termenul de actionare la instanta de contencios este de 6 luni de la data refuzului scris sau de 6 luni de la expirarea celor 30 de zile. Aveti grija sa nu depaseasca primaria acest termen, altfel nu ii mai puteti obliga la emiterea autorizatiei prin intermediul instantei.
Banuiesc ca aveti emis certificatul de urbanism. Acolo este scris ce etape mai aveti de urmat pentru autorizare, ce avize trebuie luate de la ISC. Pentru realizarea golurilor in pereti (actiune asupra constructiei) ma asteptam sa va ceara expertiza tehnica pentru a se arata comportarea petetelui la aceasta modificare, sa se arate daca peretele la care se intervine face parte din structura imobilului sau nu, ma asteptam ca ISC-ul sau expertul sa solicite cartea tehnica a imobilului etc.
Dupa emiterea autorizatiei de construire trebuie sa respectati masurile scrise in aceasta si sa depuneti un formular pentru inceperea lucrarilor, la ISC. Dupa terminare vor veni in control si vor emite un document privind receptia lucrarii care va folosi la modificarea releveului in cartea funciara.
Astfel oricine va reclama lucrarea nu va avea baza legala si nu veti putea fi tras la raspundere cu nimic.
In certificatul de urbanism se specifica daca trebuie incheiat contract cu firma de salubritate pentru gunoiul din constructii produs.
Cititi legea nr. 50/1991 mai in detaliu pentru a putea intelege ce aveti de facut, ce obligatii si drepturi aveti.
Am depus toate actele şi avizele inclusiv expertiză atasate la cererea pentru A.C. în data de 02.08.2018 , am de la salubritate, mediu, ISC viza spre neschimbare DT practic tot ce mi s-a cerut prin certificatul de urbanism numai că Primarul nu vrea sa semneze autorizația. Nu mi s-a solicitat completarea cu niciun document. Dar diriginte de şantier mai trebuie?