avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legislatie locala constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legislatie locala constructie casa

incerc sa aflu concret care sunt reglementarile ce privesc constructia un case in oras sau comuna. aparent niciun constructor nu doreste sa explice clar dincolo de romanescul :" las ca stim noi, tu plateste".

concret: cat trebuie sa aiba terenul deschidere, la ce distanta de hotar pot construi, cine si cum construieste si plaseaza gardul, daca am voie sa pun ferestre catre vecin ( distanta / suprafata / orientarea ) , nivelare / ridicare teren, scurgere apa, pe unde pot trece si la ce andancime spune legea sa ingropi conducte de apa tur/ retur, conducte de gaz si mai nou de curent, canal, inaltime constructie, aprobari necesare primarie, rol etc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:09, 6 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a construi in mod legal trebuie sa detineti un proiect in baza caruia sa obtineti autorizatie de constructie de la primarie.
Prin proiect, daca acesta este intocmit de o firma autorizata, aceasta va raspunde la toate nelamuririle dvs. si va obtine toate avizele si autorizatiile necesare.
Pentru a incepe lucrarile trebuie sa aveti avizul inspectoratului de stat in ctii. si sa desemnati un diriginte de santier pentru urmarirea derularii lucrarilor. Dirigintele de santier il platiti dvs.
Este bine sa cititi:
www.avocatnet.ro/articol_391...
www.avocatnet.ro/articol_375...
www.avocatnet.ro/articol_375...
multumesc pentru raspuns
voi studia articolele furnizate

speram insa la existenta unei legi care sa contina concret toate indicatiile ( nu ar fi fost rau si taxele ) pe baza carora sa-ti poti face o idee inainte de a te lega cu un constructor - diriginte de snatier etc .

punctul important fiind sa stii si tu legislatia nu sa fii la mana unui tert, care azi e maine nu...

din experienta perosnala in familie si printre prieteni, constructorii stiu una si buna : sa-ti ia banii, modificand sau nerespectand propriul proiect on the fly , doar - doar le mai iese ceva.

ex tevi si cabluri scurtate - pe diagonala, izolatii facute mai subtiri, inaltare etaj cu 2-3 randuri de caramizi, modificarea sistemului colector de canal sau al apei de ploaie, la care iti raspund foarte senin ca s-a schimbat legea :(.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este obtinerea certificatului de urbanism, apoi avizele, proiectul si autorizatia de construire. Legea de baza in aceasta materie este legea 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii si Normele metodologice de aplicare a acesteia, insa certificatul de urbanism se elibereaza in functie de planurile de urbanism locale care sunt specifice pentru fiecare zona in parte. Cat despre relatia cu constructorul, dirigintele de santier este persoana de incredere care va protejeaza impotriva furturilor si a lucrarilor executate neconform cu cerintele. In plus, puteti sa mai desemnati o persoana de incredere, un mandatar, care sa stea non-stop pe santier.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cititi limk-urile mentionate in mesajul meu anterior veti fi in cunostinta de cauza.
Rolul proiectului este acela de a obliga constructorul sa execute o lucrare asa cum a fost proiectata. Dirigintele de santier este cel care supravegheaza constructorul sa respecte proiectul. Constructorul nu poate utiliza decat materialele prevazute in proiect, nu dupa bunul sau plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie Dnsa Dnsa Buna ziua,as dori sa construiesc pe terenul meu o cabana de lemn 45mp ,pentru week end uri.Am nevoie de autorizatie de constructie sau o pot plasa pe piloni? V ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie George1st George1st Buna ziua,la cine sa apelez la obtinerea autorizatie de constructie pentru un service auto fara vopsitorie in comuna Dobroesti , nu am timpul si nervii ... (vezi toată discuția)
Intrare neautorizata pe teren proprietate privata pentru instalarea unur conducte AB AB O firma de constructii a intrat fara a avea permisiunea proprietarului pentru a instala conducte de apa. Proprietarul a apelat Politia la 112. La intrebarile ... (vezi toată discuția)