avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare fundatie

Buna ziua.
Sunt membru fondator in fundatie si doresc sa fac o sponsorizare in nume propriu la acesta fundatie, pentru a acoperi pierderea din anul precedent. Ca membru fondator pot sa fac acesta sponsorizare? Conform unui contract de sponsorizare, eu ca si persoana fizica, pot finanta fundatia cu suma necesara, pe care o voi plati pana in anul 2020?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:26, 17 Iulie 2017
Fundatiile nu pot avea membri. Daca e fundatie, puteti fi fondator. Nu membru. Puteti oricand sa donati sume fundatiei. Ca persoana fizica nu are sens sa faceti sponsorizare, ca puteti face donatie, sponsorizarea desi poate exista legal din partea unei persoane fizice, e tipica persoanelor juridice lucrative mai ales celor platitoare de impozit pe profit, ca aduce in anumite limite avantaje fiscale, pe cand donatiile nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație sportiva Marcolea25 Marcolea25 Bună ziua. Îmi puteți spune va rog dacă pot trece pe chitanța oferita plătitorilor de taxa lunară ceea ce reprezinta ca și SPONSORIZARE? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de promovare a mersului pe bicicleta cristi.a cristi.a Buna ziua, Ne dorim deschiderea unei asociatii care sa promoveze mersul pe bicicleta. Asociatia va face trasee cicloturistice, va obtine sponsorizari ... (vezi toată discuția)
Documente justificative fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari: 1. O firma juridica poate sponsoriza o fundatie daca administratorul si asociatul firmei este ... (vezi toată discuția)