avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti concediu odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti concediu odihna neefectuat

n ales local(viceprimar)2012-2016 nu a efectuat zilele de concediu de odihna.insa in 2016 a fost reales viceprimar insa intr un alt mandat.2016-2020.trebuia la incheierea mandatului2012-2016 sa primeasca banii ptr concediul neefectuat?

Se considera un alt mandat, alt raport de munca.ce sfat ne dati.ce e de facut???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 28 Aprilie 2017
Buna ziua.

Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. Ce fel de contract a semnat si ce prevede?

Trebuia facuta compensare pentru perioada anterioara la incheierea mandatului pentru ca ma gandesc ca si contractul a incetat atunci dar perioada pentru care se poate compensa este cea din anul in care contractul a incetat, respectiv 2016.

Concediile de odihna trebuie programate pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. In decembrie 2015 se face programarea pentru anul 2016.

In concluzie, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat nu este permisa decat in cazul incetarii CIM.
Concediul de odihna neefectuat in anul 2015, aferent anului 2015, se poate acorda numai in natura pana la sfarsitul anului 2016 iar pentru cel din 2016, la incetarea CIM in 2016, se calculeaza compensarea in bani.

Este adevarat că în art.149 Codul muncii se arată că există şi excepţii de la regula potrivit căreia concediul de odihnă se efectuează în natura, excepţii care constau în anumite situaţii prevăzute expres de lege sau în motive obiective datorită cărora concediul de odihnă nu poate fi efectuat în natură însă, trebuie făcuta dovada existenţei unor situaţii expres prevăzute de lege şi a unor motive obiective care l-ar fi împiedicat pe reclamant să efectueze concediul de odihnă în natură.

Pentru mandatul actual nu se poate acorda vreo compensare ci trebuie efectuat in natura.
In mesajul initial este vorba despre contract de mandat si nu de c.i.m.

"Este adevarat că în art.149 Codul muncii se arată că există şi excepţii de la regula potrivit căreia concediul de odihnă se efectuează în natura, excepţii care constau în anumite situaţii prevăzute expres de lege sau în motive obiective datorită cărora concediul de odihnă nu poate fi efectuat în natură însă, trebuie făcuta dovada existenţei unor situaţii expres prevăzute de lege şi a unor motive obiective care l-ar fi împiedicat pe reclamant să efectueze concediul de odihnă în natură."

Care reclamant ? ..... poate ati citat de aici:
[ link extern ]

@ sinai
Vedeti aici practica judiciara (chiar daca nu este izvor de drept)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna catimicu catimicu Buna ziua, La firma care lucrez seful meu nu mi-a acordat concediu de odihna pe motiv ca nu are cine sa ma inlocuiasca dar totusi m-a pus sa fac o cere de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Are angajatorul obligatia de a plati co neefectuat? NMarius NMarius Buna seara am stabilit incetarea cim cu acordul ambelor parti. Am 10 luni vechime adica 17,5 (din cate stiu eu) zile de concediu neefectuat, Supervizorul meu ... (vezi toată discuția)