avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sesizare telefonica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sesizare telefonica

buna ziua,

am facut o sesizare telefonica la politia locala pentru traficul greu ce se desfasoara ilegal la noi pe strada. va rog sa imi spuneti daca se poate cere un act de la ei prin care sa imi expuna masurile ce le-au luat impotriva problemei sesizate de mine. Daca se poate, va rog sa -mi spuneti legea care ne da acest drept.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:20, 17 Octombrie 2022
La sesizarea telefonica, presupun ca nu ati primit un nr. de inregistrare/ data.
Daca doriti un raspuns scris din partea politiei locale/ primariei trebuie sa faceti o sesizare in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Puteti trimite sesizarea prin posta cu confirmare de primire.
OG nr.27/ 2002 privind petitiile mentioneaza la art.8 obligatia institutiilor statului de a raspunde in scris la sesizarile formulate de cetateni in termen de 30 de zile.
Nu ati inteles! Eu doresc sa/mi dea in scris ce masuri s-au luat impotriva acelei firme, la sesizarea mea facuta telefonic. Vreau sa am o dovada cum sa acea firma incalca mereu legea, iar acest lucru este confirmat si de politia locala, care mereu vine la interventii.
La sesizari telefonice, daca nu ati primit un numar de inregistrare de la cel care a primit sesizarea, nu veti primi raspuns scris. Obligatia prevazuta de lege pentru a raspunde in scris la sesizari este cea mentionata in raspunsul meu anterior.
Am aceeași problemă
Faceți sesizarea în scris.Dumneavostra vreți să vi se răspundă în scris dar vă e greu să faceți o sesizare scrisă?

Alte discuții în legătură

Ce pot face dacă poliția locală nu vrea sa înregistreze o plângere Adymunt Adymunt Cui trebuie sama adresez pt ase lua masurile legale pt hartuire verbala,si pt tentativa de vatamare corporala , si amenitari cu batai si cu moarte va rog mult ... (vezi toată discuția)
Decantor amplasat necorespuzător. procurorul_63 procurorul_63 Bună Seara - vecinul meu a pus așa zisul decantor de la baie vizavi de cemul casei mele intrucit casele sunt laralele numai gardul ne desparte si pe lingă ... (vezi toată discuția)
Teren nesalubrizat PrazMM PrazMM Buna ziua! Locuiesc in Timisoara pe o strada de case. Vizavi de casa exista 4 terenuri libere care au proprietari diferiti. In fiecare an depun sesizare despre ... (vezi toată discuția)