avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere sau contract de comodat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere sau contract de comodat?

Va rog sa-mi spuneti ce fel de contract trebuie facut in cazul urmator: vreau sa imi deschid un PFA si vreau sa fac un contract de ?comodat sau inchiriere? intre mine PFA si mine si sotul meu ca proprietari ai acestui apartament. Ce fel de contract trebuie, pt ca nu stiu dif intre contr de comodat si contr de inchiriere?
Si a doua intrebare: acest contract trebuie facut la notar sau este de ajuns sa fie semnat de parti?
Si eventual, un model de contract, daca se poate.....

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:04, 20 Septembrie 2009
In primul rand fiind soti este recomandat sa faceti un contract de comodat deoarece in cazul contractului de inchiriere ar trebui sa il declarati la administratia financiara si sa platiti impozit pe chiria trecuta in contract!B-)
Contractul de comodat nu este nevoie sa fie autentificat la notar ! Poate fi incheiat sub semnatura privata (semnat numai de dvs si sot)
[ link extern ]
Si modelele cerute le gasiti mai sus!
SUCCES!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat rams1899 rams1899 Buna ziua, Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat :la notar sau nu ? asistentmedical2001 asistentmedical2001 Am infiintat recent un PFI pt. asistent medical iar finantele mi-au acceptat comodatul pentru imobil facut intre mine si tatal meu , fara notar . Acum , ca ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)