avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza facuta in lipsa proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza facuta in lipsa proprietarului

Buna ziua ! In luna iunie (2009)trebuia sa facem expertiza casei ceruta de judecator suntem in proces ptr dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei,eu (sora)nu am primit nici o instiintare ,tatal meu a primit-o dar nu a stiut ca pers care a luat-o nu i-a spus .....iar fratele meu a venit in lipsa noastra cu expertul si a facut expertiza..din exterior ca in casa nu au putut intra ...dupa care ne-a acuzat ca nu am venit dar sincer nu am stiut ca as fi venit imediat ca stau aproape de tata......zilele acestea am primit prin posta o citatie impreuna cu experiza facuta de ei....in care se mentiona ca nu poate fi impartita casa in 3...iar cand am inceput sa citesc....de fapt spuneau ca in dependintele pe care le are tata in spatele casei si sunt niste magazii se poate locui si ca am putea sa facem o cale de acces care sa duca la acele dependinte...iar la ultimul termen pe care l-am avut in iunie judecatorul a stabilt in baza expertizei chiar si o sulta pentru fiecare spunand ca nu se poate imparti in natura iar acum vad ca expertiza spune altceva...........spuneti-mi va rog frumos daca este normal ca o expertiza sa se faca in lipsa celorlalti 2 mostenitori legali.....si daca o putem cere sa se faca din nou dar acel expert a mentionat ca daca mai dorim o noua evaluare mai vrea 500 ron dupa ce am platit 900 ron....nu suntem multumiti cu expertiza facuta de ei in lipsa noastra pentru ca nu era normal sa vina in lipsa......si nici sa mai platim iar...ca nu este vina noastra............se mai poate face ceva in cazul acesta?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:53, 20 Septembrie 2009
Expertul tehnic judiciar are dreptul sa vina in lipsa si sa vada imobilul chiar daca nu poate patrunde in casa! In cazul dvs , avand acces la toate documentele (cadastru, intabulare ) fiindu-i puse la dispozitie de catre instanta nu a avut nevoie sa patrunda in imobil fiindca nu se punea problema imbunatatirilor existente , ci a partajarii imobilului! Banuiesc ca a considerat un nivel mediu de finisare al casei pentru a stabili valoarea!B-)
Puteti sa cereti in instanta o contraexpertiza si , de data asta , sa nu lasati citatiile pe mana bunicilor!:)
SUCCES!
=D>
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
multumesc pentru raspuns......iar cadastru si intabularea nu sunt facute...nu avem decat planul casei atat pe care fratele meu la luat si refuza sa il dea tatei.
Nu este nici o problema. Il veti gasi anexat(planul casei) la expertiza facuta , fiindca in mod clar expertul a tinut cont de acel plan !
=D>
am inteles .........multumesc!:)
Expertul este obligat sa citeze partile din proces si sa le instiinteze cu privire la data, ora si locul efectuarii expertizei. Daca partile nu au fost citate de expert in acest sens, expertiza este nula, nulitatea poate fi invocata de parti la primul termen de judecata cand are loc depunerea expertizei sau de instanta, din oficiu. Expertul trebuie sa depuna la dosarul cauzei si dovada instiintarii partilor efectuata cu recomandata cu confirmare de primire, anterior efectuarii expertizei. ;)

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza judecatoreasca andreeabbs andreeabbs Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva cum se poate anula Expertiza judecatoreasca? sau macar daca exista vreo lege scrisa care sa confirme ca se poate ... (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)