In toate discutiile referitoare la copiii minori care au nefericirea sa fie prinsi in mijlocul unui divort se "bate moneda", mai mult sau mai putin patimas, pe dreptul mamei de a pastra copilul langa ea, fiindca e "mama". Si aproape orice ar face, mama e favorizata si i se da copilul.
Va rog sa va ganditi si sa-mi dati un sfat, cat mai obiectiv, la problema tatalui care dupa divort este despartit de copil si e la bunul plac al mamei copilul. Am divortat acum doi ani, in conditii civilizate, si am stabilit sa-mi pastrez legatura permanenta cu baiatul meu (acum in varsta de 6 ani), dar sa fiu de acord ca el sa fie incredintat mamei.
La foarte scurt timp dupa divort, fosta sotie a plecat din tara, cu o bursa in Anglia, apoi in Franta, SUA... si copilul a ramas in grija mea si a parintilor ei. Practic, in cei doi ani scursi de la divort, a lipsit de langa copil aproape un an si jumatate! In momentul in care a realizat ca baiatul este extrem de atasat de mine a trecut la o izolare aproape totala a copilului si il pot vedea numai la gradinita (unde ma duc in fiecare zi). N-o intereseaza cat sufera copilul, n-o intereseaza nimic altceva decat sa-l tina cat mai departe de mine, cu orice pret.
Ce pot face?! N-am chiar niciun drept?! Vreau sa cer reincredintarea copilului, el e disperat sa fie langa mine... Dati-mi va rog un sfat!
Sunt disperat si datorita faptului ca fosta sotie este extrem de bolnava: tumoare pe canalul medular (neoperabila), tromboza sinusurilor (in urma unui accident vascular cerebral) si trombofilie genetica - poate pati ceva grav in orice clipa si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca ar fi intr-un moment in care este singura in casa cu copilul si fierbe ceva pe foc...
Va rog, sfatuiti-ma!
Cel mai recent răspuns:
veronica musat , utilizator
19:20, 29 Decembrie 2005