avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Buna ziua ,daca la firma unde am lucrat am 20 zile preaviz pt ca inchide activitatea ,pot sa ma angajez in alta parte pana axpira cm aici ma trecut cu 2h ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:55, 1 Mai 2017
Da, puteti sa va angajati in alta parte cu norma intreaga.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu norma intreaga/timp partial cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu timp partial.
Buna ziua Domnule Consilier Juridic
Va rog sa mi confirmati faptul daca am inteles eu bine : un angajat cu c.i.m norma intreaga se mai poate angaja si in alta parte cu c.i.m norma intreaga / timp partial .
Intrebare :
- Cate c.i.m. - uri poate avea un angajat la
a . un angajator
b . n angajatori
Sper ca am fost inteles
Multumesc
Da, ati inteles corect.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana.
Sunt bucuros ca am inceput sa inteleg cum este cu aceste contracte de munca , dar mai am unele nelamuriri si anume :
- Cum poate un salariat sa fie in acelasi timp la 2 - 3 angajatori tinand cont ca la durata muncii trebuie specificat numarul de ore , sau nu se tine cont de aceasta ? adica pot scrie 6 ore / zilnic dar activitatea nu implica acest numar de ore ci sa zicem 2 ore inmultit cu 2 zile / saptamana ( caz concret ) tot la acelasi angajator mai are inca un contract de 2 ore / zi dar activitatea nu presupune acest lucru si in concluzie ; 8 ore / zi x 21 zile = 168 ore .
- Acest salariat se mai angajeaza cu un alt serviciu sa zicem de 4 - 6 ore / zi unde se presupune o activitate pe " teren " si la birou , intrebari :
- Unde trebuie sa fie acest angajat prezent ? sau nu este obligatoriu acest lucru ?
- Daca Doamne fereste acestuia i se intampla un accident , da o masina peste el fiind grabit sa rezolve problemele , cine raspunde in acest caz ?
Ar mai fi si alte cazuri , dar momentan ma opresc aici unde sper sa inteleg acest " fenomen " cu angajatii si angajatorii .
Multumesc pentru intelegere
O zi buna va doresc .
In acelasi interval de timp este cam greu sa ai doua c.i.m. cu norma intreaga/timp partial.

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca cu norma intreaga alexa9610 alexa9610 Este legal sa am 2 contracte de munca cu norma intreaga la 2 angajatori diferiti, in domenii diferite? Am declarat ca detin functia de baza doar la al doilea ... (vezi toată discuția)
Poate un salariat sa aiba mai multe cim uri? VivieneV VivieneV Buna ziua, daca sunt angajata la firma sau institutia x cu 8 ore pe zi , mai pot avea un alt contract de munca la o alta firma ? Daca da, cu cate ore pe zi? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare mirceasv mirceasv Buna ziua Lucrez cu norma intreaga (40 ore) la universitate. Cate ore pot desfasura la plata cu ora in contracte de cercetare? Pot renunta la zilele de ... (vezi toată discuția)