avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca cu norma intreaga
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca cu norma intreaga

Este legal sa am 2 contracte de munca cu norma intreaga la 2 angajatori diferiti, in domenii diferite? Am declarat ca detin functia de baza doar la al doilea angajator. Insa al doilea angajator insista sa imi schimb contractul la primul loc de munca la 4h/zi.
Chiar este necesar acest lucru ca sa fie totul ok?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 5 Iunie 2019
Buna ziua,
Legal este posibil sa aveti doua sau mai multe contracte individuale de munca cu norma intrega, 8 ore/zi, sau partiala.
Gasiti detalii mai jos
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare concomitent cu preavizul florin88876 florin88876 Buna ziua, Daca am fost concediat din motive ce nu tin de mine. Restructurarea postului. Si sunt in preaviz 20 zile cu dreptul de a lucra 4h/zi stipulat in ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca grigore.damianov grigore.damianov o profesoara, are contract de munca la un liceu. si a mai incheiat un contract de munca la o asociatie de proprietari, este legal (vezi toată discuția)
Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa ... ale2012 ale2012 Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa imi iau un job cu 4 ore cu contract? (vezi toată discuția)