Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie;
- un cetatean fara mostenitori i-a facut mamei mele un testament ca dupa trecerea in nefiinta a acestuia mama sa culeaga intreaga sa avere. Cetateanul a murit, insa mama pe timpul vieti sale nu a deschis succesiunea, dar a platit taxele si impozitul pe teren catre stat.
Dupa moartea mamei mele platesc eu impozitul.
Imtrebare:
Cum pot eu sa intru in posesia terenului pe care platesc impozit si... ma folosesc de el?
Va multumesc anticipat
Testamentul unde este? Ce fel de testament era? Olograf, adica scris de mana sau autentic, notarial? Daca aveti testamentul ori acesta a fost depus la vreun notar, mergeti de urgenta la un notar, deschideti succesiunea dupa mama si obtineti certificat de mostenitor.
Daca nu-l aveti, trebuie sa ne spuneti cand s-au intamplat toate acestea (ma refer la ani, sa vedem daca poate fi vorba de uzucapiune)
Buna ziua,
Veti merge, impreuna cu ceilalti mostenitori ai mamei, la notar, veti prezenta certificatele de deces ale primului testator, ale mamei si actele de proprietate ale bunurilor, veti prezenta testamentul si solicitati dezbaterea succesiunii.
Daca nu aveti testamentul iar acesta a fost autentic (incheiat la notar) solicitati de la camera notarilor publici o copie.
Restul actelor necesare vi le indica notarul.
Va trebui sa mergeti la un notar care-si are sediul pe raza judecatoriei unde a avut ultimul domiciliu testatorul.
Daca testamentul a fost olograf (scris de mana intre testator si mama dumneavoastra) si s-a pierdut atunci va trebui, eventual, sa invocati o uzucapiune de peste 30 de ani situatie in care va sfatuiesc sa discutati cu un avocat care sa va sprijine.
Am un exemplar .
Testamentul este autentic incheiat la notar.
Cetateanul testator care i-a lasat averea mamei a decedat in anul 1996, mama a murit in 2001..
Inteleg din expunerea dvs. ca: daca deschid succesiunea dupa mama la notar si voi avea un certificat de mostenitor dupa mama, voi putea beneficia de acel testament facut de cetatean mamei???
Intrebare:
NU este tardiv sa deschid sa deschid succesiunea la notar? mama a murit in 2001!
Mama dvs. a acceptat tacit legatul instituit in favoarea ei, comportandu-se fata de teren ca si un proprietar. Dvs, la fel, dupa decesul mamei dvs. v-ati comportat ca proprietar fata de bunurile lasate de mama dvs, dvs. fiind mostenitor sezinar si acceptand tacit mostenirea. In patrimonial lasat de mama dvs. figurau si bunurile lasate legat. Cata vreme nu a mai deschis nimeni succesiunea, puteti sa o deschideti dvs acum. Mergeti la notar.
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu testamentul?
glo
am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)